Statul român ar putea să fie bun de plată pentru tragedia de la Colectiv. Judecătoria Sectorului 4 decide, miercuri, dacă acceptă ca statul să fie parte în procesul Colectiv, prin Ministerul Finantelor Publice.
După un an și jumătate de la tragedie, judecătorii decid astăzi dacă Ministerul Finanțelor și cel al Sănătății devin parte în proces. Astfel, s-ar alătura celor 3 patroni ai clubului pentru plata despăgubirilor.
Judecătoria Sectorului 4 a luat în discuţie, în 21 martie, cererea ca statul să fie parte în procesul Colectiv, pronunţarea asupra solicitării fiind amânată pentru 5 aprilie. Decizia de azi va fi definitivă.
Mai mulţi avocaţi au solicitat atunci introducerea în cauză a statului român, cu intenţia de a fi tras la răspundere, având în vedere că Ministerul Sănătăţii nu ar fi luat toate măsurile pentru a salva victimele incendiului.
Judecătoria Sectorului 4 a început, în 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului "Colectiv" în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.
În dosarul "Colectiv” s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii.
Cei trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În dosar mai sunt judecaţi Daniela Niţă - patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist), precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News