Incendiu de amploare în București. S-a trimis mesaj RO-ALERT 

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un incendiu de amploare a izbucnit duminică seara, în București. 

Un incendiu violent de vegetație uscată și gunoi menajer a izbucnit, duminică după-amiază, în Parcul Grozăvești din București. A fost transmis un mesaj Ro-Alert.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și gunoi menajer în incinta Parcului Grozăvești”, transmite ISU București-Ilfov.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări de fum pe o suprafață de 1000 metri pătrați.

„Acționăm cu opt autospeciale de stingere cu apa și spumă și un SMURD. A fost transmis și mesaj prin RO-Alert cu privire la această intervenție”, adaugă sursa citată.

Incendiu vegetaţie uscată produs în Parcul Grozăveşti. Ocoliţi zona, eliberaţi căile de comunicaţii, pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie, este mesajul RO-ALERT. 

Sâmbătă, incendiu în Centrul Vechi al Bucureștiului

Pompierii au intervenit, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de pe strada Baia de Fier, sectorul 3, situată în Centrul Vechi al Capitalei, în apropiere de Piaţa Unirii.

"Incendiu clădire P+1 şi pod, str. Baia de Fier. Se degajă mult fum de la nivelul acoperişului. Se acţionează pentru stingerea incendiului şi protejarea vecinătăţilor. Suprafaţa afectată - 300 mp. Se acţionează atât la exterior, cu autoscara, cât şi din interior. Sunt posibilităţi de extindere a incendiului, se acţionează şi pentru protejarea vecinătăţilor. Clădirea are deschidere stradală aproximativ 40 m", se arată într-un mesaj al ISU Bucureşti.

Un barbat imobilizat la pat, salvat în ultima clipă de pompieri



Ulterior, ISU a venit cu noi precizări, în care spune că nu sunt persoane rănite, iar pompierii au reuşit să localizeze incendiul şi să evacueze din clădire un bărbat imobilizat la pat. Acesta se afla singur în imobil și din cauza problemelor de mobilitate pe care le are, nu s-a putut autoevacua. Din fericire, pompierii au putut să-l localizeze la timp și să-l scoată până ca flăcările sau fumul gros să ajungă la el.

"Suprafaţa afectată - 750 mp. Forţe de intervenţie: 19 autospeciale, 3 SMURD, 2 autoscări, Detaşamentul Special de Salvatori. Nu sunt persoane rănite. Am evacuat din clădire un bărbat imobilizat la pat. Este în afara oricărui pericol. Incendiul este localizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel