Incendiu de pădure în județul Bacău. Forţele Aeriene Române intervin cu o aeronavă - GALERIE FOTO

Pompierii continuă lupta cu incendiul de pădure izbucnit în județul Bacău. În sprijinul lor intervine și armata. 

O aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române configurată pentru stingerea incendiilor, a decolat luni, 1 noiembrie, în jurul orei 15.30, din Baza 90 Transport Aerian, pentru a acţiona în sprijinul pompierilor de la ISU Bacău care intervin împotriva incendiului de pădure din zona comunei Oituz, judeţul Bacău.

Misiunea se execută la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

”Aeronava C-27J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere. Din anul 2017 şi până în prezent, aeronave ale Forţelor Aeriene Române au mai acţionat pentru stingerea a două incendii de pădure din ţara noastră - unul în zona localităţii Şviniţa, din judeţul Mehedinţi, şi cel de-al doilea în zona Buceş, munţii Vulcan, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara”, a anunțat MApN. 

GALERIE FOTO AICI!

Aeronave folosite și la incendiile din Grecia



De asemenea, aeronavele Forţelor Aeriene Române au efectuat şi două misiuni internaţionale de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia, iar cea de-a doua a avut loc anul acesta, în luna august, în Macedonia de Nord.

Incendiu puternic de pădure

Pompierii din județul Bacău au intervenit încă de duminică după-amiază pentru stingerea unui incendiu de pădure în fondul forestier din comuna Oituz, zona Piatra Șoimului. 

Conform reprezentanților ISU Bacău, incendiul s-a desfășurat pe o suprafață de 12 hectare la ”litieră, cioate și copaci doborâți”. 

Imediat, la locul incendiului s-a deplasat o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, trei autospecială de primă intervenţie şi comandă, un vehicul UTV şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu 23 de pompieri militari.

Totodată, a fost alertat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Oituz, care a intervenit cu şapte voluntari, precum şi Ocolul Silvic Privat Oituz care a intervenit cu 13 lucrători şi trei autovehicule.

Pericol major din cauza muniției neexplodate

 

Intervenţia se dovedeşte a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale.

Pentru cercetarea, identificarea şi înlăturarea elementelor de muniţie rămase neexplodată, ce pot pune în pericol forţele participante, la locul evenimentului s-a deplasat şi echipa pirotehnică a ISUJ Bacău, cu o autospecială pirotehnică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel