Incendiu de vegetaţie în Lunca Dunării. Au ars 70 de hectare de teren

Fotografie creată de moein moradi, de la Pexels
Fotografie creată de moein moradi, de la Pexels

70 de hectare de vegetaţie uscată au ars sâmbătă seară în Lunca Dunării. 

Potrivit ISU Ol, incendiul a afectat vegetația uscată, lăstărișul și păpurișul din lunca Dunării, pe raza localității Gârcov.

Misiunea pompierilor a fost îngreunată de vântul puternic și de faptul accesul autospecialelor în zonă a fost dificil.

În urma incendiului au ars aproximativ 70 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și păpuriș.

Pompierii au reușit să stingă flăcările după mai bine de șase ore, scrie Mediafax.

Administraţia Deltei Dunării: Amenda pentru incendierea vegetaţiei în Deltă este de până la 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi de cel puţin 25.000 de lei pentru persoanele juridice

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat, pe pagina de Facebook, că amenda pentru incendierea vegetaţiei în Deltă este de până la 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi de cel puţin 25.000 de lei pentru persoanele juridice.

Anunţul vine după ce mai multe zone din apropierea oraşului Sulina au fost incendiate.

'În data de 15 ianuarie, ora 16,00, au fost identificate două zone incendiate, respectiv dinspre zona Cardon spre oraş Sulina şi al doilea focar între canalul Busurca şi canalul Centura. În data de 16 ianuarie, au fost monitorizate cele două zone incendiate şi s-a constatat că erau active, iar alte două zone erau cuprinse de flăcări, respectiv în zona de strictă protecţie Vătafu Lunguleţ de la canal Impuţita spre Lacul Roşu şi al doilea incendiu între canal Cardon de-a lungul Dunării spre mila marină 7', se arată în anunţul ARBDD.

Instituţia din subordinea Ministerului Mediului menţionează că a informat duminică autorităţile competente - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Prefectura Tulcea, Garda de Mediu şi Ministerul Mediului.

'În scopul prevenirii incendierii vegetaţiei, informăm proprietarii şi deţinătorii de terenuri că arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, este strict interzisă. Conform OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, completată şi modificată, nerespectarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională al cărei cuantum este cuprins între 3.000 - 6.000 lei pentru persoane fizice şi respectiv între 25.000 - 50.000 lei pentru persoane juridice', mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel