Incendiu devastator în Bangladesh. Peste 49 de morți, inclusiv 9 pompieri, și 100 de răniți

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Un incendiu devastator a luat viața a peste 49 de persoane, în Bangladesh.

Incendiul masiv izbucnit la un depozit de containere din apropierea unui oraş portuar din sud-estul Bangladeshului a ucis cel puţin 49 de persoane, inclusiv nouă pompieri, şi a rănit peste 100 de persoane, au anunţat duminică oficialii şi presa locală, scrie Mediafax.

Infernul de la depozitul de containere BM Inland Container Depot a izbucnit sâmbătă în urma unor explozii într-un container plin cu produse chimice. Cauza incendiului nu a putut fi stabilită imediat. Depozitul este situat în apropierea principalului port maritim din ţară, la 216 kilometri la sud-est de capitala Dhaka, notează AP.

Cel puţin nouă pompieri se numără printre morţi, potrivit generalului de brigadă Main Uddin, directorul general al serviciului de pompieri şi protecţie civilă din Bangladesh. Mai mult de 10 persoane erau tratate pentru arsuri, a adăugat el.

Explozii repetate

Mai multe runde de explozii au avut loc după explozia iniţială, în timp ce focul a continuat să se extindă, a precizat Uddin. Experţi în explozibili din cadrul armatei din Bangladesh au fost chemaţi să ajute pompierii. Exploziile au spulberat geamurile clădirilor din apropiere şi au fost resimţite până la o distanţă de 4 kilometri, au precizat oficialii şi rapoartele presei locale.

Prim-ministrul Sheikh Hasina s-a declarat şocată faţă de accident şi a ordonat măsuri adecvate pentru tratamentul medical al răniţilor.

Bangladesh are un istoric de dezastre industriale, inclusiv fabrici care au luat foc cu muncitori blocaţi în interior. Grupurile de monitorizare au dat vina pe corupţie şi pe proasta aplicare a legii.

Incendiu în Moscova

Un alt incendiu masiv a avut loc, zilele trecute, de data aceasta în Moscova. Potrivit primelor informaţii, 120 de persoane au fost salvate dintr-un imobil în flăcări.

'Grand Setun Plaza' este un imobil cu zece etaje şi o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi, potrivit website-ului său.

Incendii pe bandă rulantă și în România

Două incendii grave din Botoșani au lăsat în urmă mai mult victime și un imobil distrus, la sfârșitul lunii mai.

Un bărbat de 41 ani, din localitatea Rediu, a ajuns la spital cu arsuri pe mâini şi în zona feţei, în urma unui incendiu produs în propria locuinţă, au anunţat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, scrie Agerpres.   

Potrivit acestora, bărbatul şi-a vopsit uşile din casă, dar nu a aerisit locuinţa, iar, când şi-a aprins ţigara, au luat foc şi vaporii de diluant, dar şi bunurile din încăpere.  

"Până la sosirea pompierilor, acesta (proprietarul casei - n.r.) a reuşit să stingă incendiul", au afirmat oficialii ISU.  

Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.  

O casă a ars din temelii    

O casă din localitatea Broscăuţi a ars în totalitate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ca urmare a faptului că proprietarul ar fi lăsat o ţigară aprinsă şi ar fi plecat de acasă, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.  

Potrivit acestora, un localnic a văzut focul şi a sunat la 112, transmite Agerpres.  

"Focul a fost observat destul de târziu întrucât locuinţa era într-o zonă izolată, înconjurată de copaci. Trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, şi o ambulanţă SMURD, dar şi un pompier voluntar din comună au ajuns la faţa locului. La sosirea forţelor de intervenţie, casa ardea ca o torţă, existând pericolul de propagare a flăcărilor şi la o anexă", au precizat oficialii ISU.  

Intervenţia pompierilor a durat aproape patru ore, ea fiind îngreunată de cantitatea mare de deşeuri din mase plastice şi textile care exista în interior şi care întreţinea arderea.      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel