Incendiu în Kuweit cu cel puțin 49 de decese. Flăcările au cuprins o clădire rezidențială - FOTO/VIDEO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol mai multe despre incendiul din Kuweit.

Cel puțin 49 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit la o clădire rezidențială din orașul kuweitian Mangaf, anunță Ministerul de Interne al țării. Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare a arătat flăcări care au cuprins partea inferioară a clădirii și un fum negru și gros care se ridica de la etajele superioare.

Se pare că multe dintre victime ar fi muncitori străini care locuiau acolo, inclusiv mai mulți cetățeni indieni.

Premierul indian Narendra Modi a transmis condoleanțe victimelor și familiilor acestora.

Foto: Agerpres

„Gândurile mele se îndreaptă către toți cei care și-au pierdut apropiații și pe cei dragi. Mă rog ca cei răniți să se recupereze cât mai repede”, a declarat premierul indian pe X.

El a declarat că ambasada indiană monitorizează situația și colaborează cu autoritățile de la fața locului.

Lăcomia proprietarilor de imobile

Viceprim-ministrul kuweitian Sheikh Fahad Yusuf al-Sabah a acuzat proprietarii de imobile de lăcomie și a declarat că încălcarea standardelor de construcție a dus la tragedie.

„Din păcate, lăcomia proprietarilor de imobile este cea care a dus la acest lucru. Ei încalcă reglementările și acesta este rezultatul încălcărilor”, a declarat șeicul al-Sabah, care este și ministru interimar de Interne, pentru agenția de presă Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne al Kuweitului, generalul-maior Eid al-Oweihan, a declarat pentru televiziunea de stat că incendiul a fost raportat miercuri la ora locală 06:00.

Foto: Agerpres

Un martor ocular, Manikandan din statul indian Tamil Nadu, a declarat pentru BBC că mulți dintre muncitori făceau ture de noapte.

„Unii dintre cei care s-au întors în acel apartament dimineața devreme găteau mâncare după ce se întorceau de la muncă. Odată ce a izbucnit incendiul, acesta s-a extins rapid. Oamenii care locuiau în clădire nu au reușit să controleze focul”, a spus el.

El a spus că mulți dintre locuitorii clădirii erau din Tamil Nadu și dintr-un alt stat din sudul Indiei, Kerala. Rapoartele presei locale arată că în clădire se aflau 196 de muncitori și există sugestii că ar fi fost supraaglomerată.

Avertismente privind supraaglomerarea

Un ofițer de poliție de rang înalt a declarat pentru televiziunea de stat că în clădire se afla un ”număr mare” de persoane în momentul incendiului.

„Zeci de persoane au fost salvate, dar, din păcate, au existat multe decese ca urmare a inhalării fumului provenit din incendiu”, a spus el, adăugând că deseori se emiteau avertismente privind supraaglomerarea în acest tip de locuințe.

Până în prezent, nu au fost oferite oficial detalii despre țările de origine ale muncitorilor sau despre natura muncii lor.

Însă Shamsudheen Kanneth, un salvator, a declarat pentru sursa citată că din cei 49 de morți, 30 au fost identificați, majoritatea fiind cetățeni indieni. Printre ei se aflau și cetățeni din Pakistan, Bangladesh, Filipine și Nepal. Unele cadavre nu au putut fi recunoscute, a adăugat Kanneth, și vor fi necesare teste ADN.

Două treimi din populația kuweitiană este formată din lucrători străini, iar țara este foarte dependentă de forța de muncă a migranților, în special în sectorul construcțiilor și în cel casnic. Grupurile pentru drepturile omului și-au exprimat în mod regulat îngrijorarea cu privire la condițiile de viață ale acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel