Incendiu în parcul IOR din București. Pompierii au intervenit - VIDEO

Captură de ecran / Foto: Video TikTok genge.salah
Captură de ecran / Foto: Video TikTok genge.salah

A izbucnit un incendiu în parcul IOR din Capitală.

Update:  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov transmite că incendiul de vegetaţie din parcul IOR a fost localizat. Conform Agerpres, ISU precizează că suprafața afectată este de 20000 de mp, anterior fiind transmis că este de 10000 de mp. De asemenea, sursa citată anterior transmite că nu există victime.

Știrea inițială: Aproximativ 10000 de mp din parcul IOR au fost afectați de un incendiu. La fața locului au intervenit 5 autospeciale.

„Intervenția este în desfășurare, dar, într-adevăr, în acest moment putem spune că situația este sub control. Nu se mai vede flacără pentru că a fost afectată vegetația uscată și flăcările au fost foarte mari, vizibile, au generat și foarte mult fum, iar în acest moment situația este controlabilă. Autospecialele noastre sunt în interiorul parcului, au realizat dispozițiile pentru stingere și probabil în minutele următoare incendiul va fi stins. 

Captură de ecran / Foto: Video TikTok genge.salah

Din ceea ce se poate observa sunt alei circulabile în locul în care s-a produs incendiul, trebuie menționat că au fost vizibile încă de la bun început două focare de manifestare a incendiului și s-a acționat concomitent pentru stingerea ambelor focare. În fază inițială au fost trimise trei autospeciale de stingere, dar având în vedere că sunt și rafale de vânt care influențau direcția de propagare a incendiului, atunci au mai fost trimise două autospeciale și suprafața estimată în acest moment este considerabilă, de aproximativ 10000 de mp.

Putem spune că da, în acest moment nu mai există posibilitatea ca incendiul să se extindă, însă intervenția va mai dura pentru că trebuie verificată fiecare zonă și stins incendiul astfel încât să nu existe cumva focare ascunse care sub influența vântului să determine reaprinderea vegetației uscate din parc”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, în direct la B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel