Incendiu într-o localitate din Constanța. O autospecială a pompierilor a ars în timpul intervenției

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un incendiu a izbucnit în localitatea Culmea, aparținând de Ovidiu, unde un autoturism a luat foc, iar flăcările s-au extins rapid la vegetația uscată din zona unei ferme.

Pompierii militari din cadrul ISU Constanța au fost solicitați de urgență la fața locului. Două echipaje, unul de la Detașamentul Midia și celălalt de la Ovidiu, au intervenit pentru a stinge incendiul.

Din informațiile preliminare, se pare că focul s-a răspândit pe o suprafață considerabilă, arzând 5 hectare de vegetație uscată și miriște. Un autoturism în care se aflau 2 adulți și 3 copii a fost evacuat din zona afectată. Din fericire, persoanele nu au fost afectate de flăcări sau de fum și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Incendiul a fost lichidat cu succes, însă o autospecială a pompierilor a fost cuprinsă de flăcări în timpul intervenției.

Intervenția promptă a pompierilor a prevenit extinderea incendiului și a limitat pagubele materiale, protejând astfel locuințele și alte bunuri din proximitate. Cauzele exacte ale izbucnirii incendiului sunt încă în curs de investigare.

UPDATE: Un pompier a fost rănit, după ce o autospeciala a fost cuprinsă de flăcări. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

"Chiar dacă una dintre autospeciale a fost amplasată într-o zonă sigură, schimbarea direcţiei vântului a făcut ca flăcările să afecteze şi una dintre autospeciale alocate la caz. Un singur pompier a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportat conştient la spitalul judeţean pentru investigaţii medicale amănunţite", a spus Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

UPDATE: Incendiul a fost stins. Au ars 220 hectare de vegetaţie uscată (mirişte) din zona Culmea .

"Incendiul care a cuprins marţi o mirişte în zona localităţii Culmea, flăcările extinzându-se de la un autoturism care a luat foc, a fost lichidat de pompieri, fiind arsă vegetaţia uscată de pe 220 de hectare.", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel