Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, într-un bloc din municipiul Arad.
Zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui incendiu care a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, într-un bloc din municipiul Arad.
Incendiul a pornit într-o garsonieră de la etajul II al unui bloc, existând mari degajări de fum care au impus evacuarea locatarilor.
„S-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Arad cu doua autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime, două ambulanţe tip SMURD, una tip C şi una tip B cât şi un echipaj medical SAJ. După efectuarea recunoaşterii, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta într-o garsonieră iar blocul era inundat cu fum. S-a acţionat în paralel pentru lichidarea incendiului cât şi pentru evacuarea locatarilor. Au fost evacuate 60 - 65 de persoane, zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, cinci dintre acestea fiind transportate la spital', a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
Incendiul a fost lichidat după aproximativ 15 minute, urmând să fie stabilită cauza acestuia.
Psihologul Radu Leca a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cauzele și efectele amenințărilor cu bombă tot mai dese din România.
„Amenințările cu bombă sunt realizate de persoane instabile emoțional ce folosesc adrenalina apărută post acțiune-negativă drept sursă a fericirii. Făptașul simte nevoia de a realiza un act 'plin de curaj' împotriva structurilor statului român.
Această formă de 'război' hibrid, ce are la bază noțiunea de amenințare lașă, produce următoarele efecte sociale:
- populația se sperie;
- adolescenții și persoanele adulte instabile emoțional copiază modul de operare;
- persoanele vârstnice și femeile însărcinate pot intra în atac de panică;
Modalitatea de stopare a acestor acte de o lașitate evidentă stă doar în puterea structurilor militare ale statului român folosindu-se metode specifice de combatere a terorismului hibrid.
Din punct de vedere psihologic și al analizei și evaluării comportamentale, făptașul are următorul profil: nemulțumit de realizările sale, nehotărât în ceea ce privește inserția socială, agresiv cu cei apropiați, dominant în relația cu posibilul partener de cuplu, înclinat pentru manifestări sadice“, a spus, pentru DC News, psihologul Radu Leca.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci