Incendiu la Oltchim. Ard aproximativ 700 de metri pătrați

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă pe platforma Oltchim din Râmnicu Vâlcea, unde ard deşeuri de mase plastice.

Update: S-a emis RO-Alert

”În dimineaţa zilei de 26.07.2024, pompierii militari vâlceni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit deşeuri mase plastice situat pe platforma Oltchim din municipiul Râmnicu Vâlcea”, a transmis ISU Vâlcea.

Iniţial, au fost alocate forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport apă şi una CBRN.

”În urma efectuării recunoaşterii s-a constatat faptul că incendiul se desfăşoară cu flacără şi degajare de fum la deşeuri mase plastice pe o suprafaţă de circa 700 metri pătraţi pe un strat de aproximativ 20 metri înălţime. Pompierii intervin pentru localizarea incendiului”, a arătat sursa citată.

Ulterior, s-au suplimentat forţele de intervenţie cu o autospecială de stingere a incendiului la înălţime din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi o autospecială transport apă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drăgăşani.

Totodată, a fost transmis RO-ALERT, pentru avertizarea populaţiei.

Știrea inițială

Pompierii militari intervin la această oră pentru stingerea unui incendiu ce a izbucnit pe platforma Oltchim, unde ard deşeuri de mase plastice, a informat ISU Vâlcea.

La faţa locului au fost alocate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un container tip cisternă şi o autospecială CBRN.

Ard aproximativ 700 de metri pătraţi, iar în prezent se lucrează pentru localizarea şi stingerea incendiului.

Nu sunt victime. 

 

***

"Eroii sunt și ei oameni!

În ultimele zile, țara noastră se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate! Și dacă noi, ceilalți, găsim locuri și momente în care să ne răcorim puțin, EI sunt afară, la peste 40 de grade, cu costumele de protecție pe ei, căști în cap și aparate de respirat, sau în costume aluminizate, într-o luptă infernală cu sinistrul, cu temperaturile, cu condiția umană.Vă prezentăm, mai jos, o parte din acești OAMENI care dau totul, pentru ca alții să trăiască.

Și vă propunem un exercițiu de imaginație: scrieți în comentarii, cum ar fi pentru voi să fiți în locul lor!

În imagini sunt doar o parte dintre eroii zilei de ieri și astăzi, zile de foc, la propriu. Sunt pompieri din cadrul ISU Constanța (incendiu masiv de vegetație uscată), ISU Satu Mare (incendiu masiv hala), ISU Bucuresti-Ilfov (incendiu masiv de vegetație), IGAV-ISU Mehedinți (incendiu masiv de fond forestier), ISU Brăila (accident cu substanțe periculoase), iar lista poate continua, peste tot a fost la fel.

Vă mulțumim tuturor, medici, asistenți, ambulanțieri, pompieri, paramedici, piloți, personal navigant, polițiști, jandarmi, voluntari etc, pentru tot ceea ce faceți, știm ca nu este ușor, în final, sunteți și voi niște oameni (...)", scria ISU Vâlcea săptămânile trecute pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel