Incendiu la Spitalul Louis Ţurcanu din Timișoara. Planul Roșu de intervenție a fost activat și zeci de copii și părinți au fost evacuați de urgență / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

Autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție și zeci de persoane, copii, părinți și cadre medicale, au fost evacuate, noaptea trecută, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu Timişoara.

Fumul a fost observat după miezul nopții la primul etaj al clădirii. Incidentul a fost anunțat la 112, iar autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție.

Potrivit autorităților, 42 de copii și 41 de adulți au fost evacuați. Cei mai mulți dintre pacienții evacuați au fost transferați la alte unități medicale. Nu au fost persoane rănite în urma incidentului.

Pompierii au stabilit că fumul gros a fost provocat de un scurt circuit la echipamentele electrice. Pericolul a fost îndepărtat, iar clădirea a fost ventilată cu ajutorul echipamentelor ISU.

La fața locului au intervenit numeroși pompieri, dar și polițiști și jandarmi, scrie Antena 3.

Youtube video image

România a primit 5.060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței

Ministerul Sănătății a informat miercuri că Romania a primit 5060 împotriva variolei maimuței, în baza unui contract de donație încheiat între Ministerul Sănătății și Comisia Europeană.

România a primit astăzi 5.060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, în baza unui contract de donație încheiat între Ministerul Sănătății și Comisia Europeană. Vaccinurile vor fi direcționate către spitalele de boli infecțioase din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța, care, la rândul lor, le pot transfera doze altor unități sanitare județene sau de boli infecțioase, la solicitarea acestora, atunci când situația o impune, potrivit Rador.

Persoanele vizate de vaccinare sunt cele care au intrat în contact direct cu cazuri de infectare. Este recomandat ca vaccinul să fie administrat cât mai curând după momentul expunerii, între patru și paisprezece zile, iar pentru finalizarea imunizării de bază este necesară o a doua doză la un interval de douăzeci și opt de zile. Dacă prima doză nu se administrează în intervalul menționat, e posibil ca vaccinul să nu prevină boala, dar severitatea simptomelor e mult redusă – informează Ministerul Sănătății (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel