Incendiu la un tren încărcat cu păcură, circulația feroviară între Făurei și Constanța a fost întreruptă

FOTO cu rol ilustrativ: DC News
FOTO cu rol ilustrativ: DC News

Vagonului unui tren marfar încărcat cu păcură a luat foc lângă Făurei. Circulația feroviară spre Constanța este întreruptă.

Traficul feroviar pe Magistrala 702 Făurei - Constanța este întreruptă în zona localității Cireșu (Brăila), după ce unul dintre vagoanele unui tren de marfă, format din 40 de vagoane încărcate cu păcură, a luat foc.

Potrivit informațiilor primite dinspre Dispeceratul IGSU, incendiul a fost localizat, iar ”vagonul a fost decuplat de la garnitura de tren. În acest moment forțele de intervenție așteaptă întreruperea alimentării cu energie electrică a tronsonului de cale ferată pentru a putea interveni în condiții de siguranță”.

De asemenea, ”se așteaptă sosirea unei drezine pentru întreruperea energiei electrice pentru a se putea acționa cu apă în vederea răcirii vagonului afectat. Forțele de intervenție rămân la fața locului până la înlăturarea oricărui eventual pericol”.

FOTO: ISU Brăila

Conform sursei menționate, ”vagonul a fost răcit și verificat”, iar la acest moment ”nu mai există pericol de incendiu”. 

”ISU Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. După lichidarea incendiului s-a efectuat răcirea vagonului și verificarea acestuia. Trenul circula pe rută Constanța - Ploiești tren marfar cu 40 vagoane, 2871 tone păcură. Nu au fost victime”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ștefan Stoian, care a adăugat că ”s-a acționat și cu stingătoare de către pompierii militari si lucrătorii CFR”.

Citește și: Mai multe trenuri CFR, conduse de mecanici aflați sub influența alcoolului

Lanț de accidente pe căile ferate

Incidentul de lângă Făurei vine după un altul care a avut loc tot pe drumul spre Constanța. Sâmbătă, un stâlp electric s-a prăbușit peste vagonul unui tren marfar care ulterior a deraiat în gara Medgidia. 

Reamintim că 2024 nu a fost un an ușor pentru companiile de transport ale statului român. Dacă la CFR vorbim de accidente feroviare, și TAROM este într-o adâncă criză în acest moment.

- Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova - Bucureşti Nord au deraiat în iunie.

- Un vagon cisternă al unui tren privat având în compunere 33 de vagoane încărcate cu combustibil și care asigura transport pe relația Brazi – Borzești Bacău a deraiat în luna martie.

- Nouă vagoane ale unui tren privat de marfă încărcat cu cereale au deraiat, iar două s-au răsturnat, între Craiova şi Caracal, la începutul anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel