Pompierii s-au luptat ore în șir pentru a stinge flăcările ce au cuprins un depozit de furaje.
În această noapte, începând cu ora 01:00, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din localitatea Tunsești, comuna Bogdănița.
Echipajele de intervenție au ajuns foarte greu în zona afectată, din cauza drumului foarte dificil. Pentru a putea interveni, pompierii militari au făcut un dispozitiv de intervenție cu o lungime de peste 300 metri.
După aproximativ patru ore și jumătate, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ opt tone de furaje. Nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis, au anunțat pompierii de la ISU Vaslui.
Tot în jurul orei 01:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa (atelier, magazie) în localitatea Șirineasa.
Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul anexei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 200 mp.; bunurile materiale din din interiorul construcție( plastic, anvelope). De asemenea, au fost degradate utilaje (betonieră, mașină de găurit fier) și pereți construiți din BCA.
Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminate, este producerea unui scurtcircuit electric din cauza izolației necorespunzătoare a conductorilor.
INSTALAŢII ELECTRICE DEFECTE
• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
APARATE ELECTRICE SUB TENSIUNE
• nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News