Incendiul Carr a traversat râul Sacramento şi ameninţă sute de locuinţe de pe marginile vestice ale oraşului Redding.
Locuitorii unui oraş din nordul statului american California au fugit vineri din calea flăcărilor după ce un incendiu necontrolat s-a propagat rapid, a ars mai multe case şi clădiri comerciale şi a provocat întreruperea energiei electrice, a anunţat departamentul de pompieri, citat de Reuters. Aşa-numitul incendiu Carr, care s-a triplat în dimensiune în ultimele două zile ajungând la 11.300 de hectare, a traversat râul Sacramento şi ameninţă sute de locuinţe de pe marginile vestice ale oraşului Redding, notează Sacramento Bee.
'Focul înaintează atât de rapid încât autorităţile efectuează evacuările cât de repede pot. Câteva persoane din rândul civililor şi al pompierilor au fost rănite', a indicat pentru publicaţia citată purtătorul de cuvânt al Departamentului Forestier şi de Protecţie contra Incendiilor din California, Scott McLean. 'Este mult prea dinamic şi arde rapid', a explicat acesta. Autorităţile locale şi reprezentanţi ai departamentului local de pompieri nu au putut fi contactaţi pentru a confirma informaţiile cu privire la persoanele rănite, precizează Reuters.
Șoselele, blocate
Căile de acces în afara oraşului cu 90.000 de locuitori au fost blocate de numărul mare de maşini ale celor care încercau să scape de flăcări, după cum se observă în imaginile publicate pe reţelele de socializare. Mai multe întreruperi de curent au fost raportate, după cum a confirmat primăria pe site-ul său adăugând că în zonele din nord compania de electricitate a suspendat furnizarea energiei din cauza incendiului.
Acest incendiu ca şi alte câteva zeci care afectează vestul Statelor Unite au fost alimentate de vremea foarte caldă, cu temperaturi de 37 grade Celsius, de rafalele neregulate de vânt şi de nivelul scăzut de umiditate. Incendiul Ferguson a determinat săptămâna aceasta autorităţile să închidă centrul Parcului Naţional Yosemite şi a făcut o victimă. Pompierul Braden Varney a decedat la 14 iulie după ce buldozerul pe care îl opera în cursul încercărilor de a crea o linie de limitare a extinderii flăcărilor s-a răsturnat într-o râpă. Alţi şapte pompieri au fost răniţi în încercarea de a stinge incendiul care până miercuri seară era controlat în proporţie de 25%.
60 de focare active
Aceste incendii sunt unele dintre cele aproximativ 60 de focare active săptămâna aceasta în Statele Unite, care au mistuit sute de mii de hectare. Majoritatea ard în statele vestice, însă au fost raportate incendii şi în Texas şi Wisconsin.
De la începutul anului până la 25 iulie, 1,59 milioane de hectare au ars în urma incendiilor de vegetaţie, peste media pe zece ani pentru aceeaşi perioadă calendaristică de 1,43 milioane hectare, conform agenţiei guvernamentale National Interagency Fire Center.
Vezi și: Incendiu Grecia. Guvernul grec bănuieşte o acţiune criminală - VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu