Incendiul de vegetație din Vâlcea s-a extins și a ajuns la circa 40 de hectare. Se intervine în forță cu peste 100 de pompieri, pădurari și voluntari

FOTO: ISU Vâlcea
FOTO: ISU Vâlcea

Incendiul de vegetație de la Racovița, județul Vâlcea, se extinde cu repeziciune, iar în această dimineață a ajuns la 40 de hectare, după ce luni era la un sfert din suprafață.

Operațiunile de stingere a incendiului de vegetație din localitatea Racovița au fost reluate cu forțe sporite marți dimineața, peste 100 de pompieri, pădurari și voluntari acționând în zonă, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, flăcările s-au extins de la 10 hectare, luni seara, la circa 40 de hectare pe timpul nopții, iar în mare parte este vorba de teren forestier, într-o pădure mixtă de foioase și rășinoase aflată în zona muntoasă, la o cotă de peste 600 metri, zona fiind greu accesibilă.

Citește și: Prahova: Incendiu de vegetație în Valea Călugărească/Un autoturism din apropiere a fost cuprins de flăcări

”Pompierii militari vâlceni intervin, începând cu ora 7,00, cu patru autospeciale de stingere, o cisternă de 1.500 de litri și o autospecială pentru munca operativă, pentru stingerea incendiului izbucnit la vegetație uscată și fond forestier, în data de 2 septembrie, în localitatea Racovița.

Forțele care acționează în aceste momente sunt ISU cu 33 de pompieri militari, Ocolul Silvic Cozia-Negoiu cu șase lucrători și trei voluntari, Obștea Drăgănești-Olt Văratica cu 10 persoane, Ocolul Silvic Călimănești cu 17 persoane, precum și SVSU Racovița și SVSU Boișoara cu 40 de persoane. Suprafața afectată la ora 9,00 era de aproximativ 40 de hectare”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, citat de Agerpres.

De asemenea, reprezentantul ISU Vâlcea a precizat că pompierii au acționat pe timpul nopții pentru protejarea locuințelor din apropiere, iar în jurul prânzului este așteptat să sosească și elicopterul solicitat la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel