Încep înscrierile la liceu pentru absolvenții de clasa a VIII-a

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Absolvenții claselor a VIII-a care au promovat Evaluarea Națională se pot înscrie la liceu începând de joi, urmând ca repartizarea computerizată să aibă loc pe 24 iulie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, perioada de completare a opțiunilor și a fișelor de înscriere este între 11 și 22 iulie. Elevii vor fi ajutați în acest proces de părinți și profesorii diriginți.

Pentru locurile speciale destinate elevilor de etnie rromă și celor cu cerințe educaționale speciale, completarea opțiunilor se va face pe 15 și 16 iulie, iar repartizarea și comunicarea rezultatelor sunt programate pentru 18 iulie.

Ministerul Educației a publicat, miercuri, ierarhia la nivelul județelor și al municipiului București, a absolvenților care participă la admiterea la liceu. Informațiile sunt disponibile pe site-ul admitere.edu.ro.

Rata de promovare la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor, este de 74,5%. La începutul săptămânii, Ministerul Educației a lansat un ghid cu informații utile despre repartizarea computerizată pentru admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2024 - 2025.

Media de admitere, care determină înscrierea în clasa a IX-a, este calculată pe baza mediei generale obținute la Evaluarea Națională, fiind media aritmetică a notelor, exprimată cu două zecimale, fără rotunjire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel