Încep lucrările la calea ferată dintre Braşov şi Sighişoara. Patru tuneluri prin munte, de peste 24 km lungime

Constructorul grec Aktor începe cel mai mare proiect feroviar din România, construcţia a patru tuneluri pentru calea ferată Braşov-Sighişoara. 

Cele patru tuneluri vor avea o lungime totală de 24 km, şi vor fi realizate cu 4 TBM-uri, în valoare de peste 70 de milioane de euro. Pentru aceste Tunel Boring Machine, grecii de la Aktor au plătit din fonduri proprii 40 de milioane de euro, scrie Mediaflux. 

În semn de respect pentru România, grecii au pus steagul tricolor pe cele patru utilaje care vor străpunge Carpaţii, mai arată sursa citată. Cele 4 TBM uri se numesc ALEXIA, MELINA, EVELINA și KATERINA. Primul a ajuns deja în țară, iar al doilea va fi livrat luna viitoare. Ultimele două sunt finalizate în fabrică, au trecut deja testele tehnice și vor ajunge în România în iunie, respectiv iulie.

Conform datelor Mediaflux, primele două tuneluri vor avea 7, respectiv 5 kilometri, fiind cele mai lungi construite vreodată în România. Primul utilaj TBM sosit în ţara noastră are capacitatea de a săpa tuneluri de mari dimensiuni, cu o viteză de aproximativ 15 metri pe zi, ceea ce înseamnă că durata construcţiei primului tunel va fi de aproximativ 18-19 luni. Proiectul complet va fi finalizat în 2027. 

După finalizare, cei 128 km dintre Braşov şi Sighişoara vor fi parcurşi în doar o oră şi jumătate, faţă de trei ore în prezent. 

distanța de 128 km între Brașov și Sighișoara va fi realizată în doar o oră și 30 de minute, reducând practic la jumătate cele trei ore din prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel