Începe procesul pentru Radu Mazăre în dosarul ”Perla Majestic”

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Tribunalul Constanța a admis, în cameră preliminară, că trimiterea în judecată a lui Radu Mazăre și Decebal Făgădău, alături de alte persoane, s-a făcut cu respectarea prevederilor legale. Astfel, urmează ca instanța de fond să stabilească data primului termen în acest proces penal, în care este vorba despre infracțiuni de abuz în serviciu.

Potrivit încheierii de ședință, ”instanța respinge, ca nefondate, cererile privind constatarea neregularităţii actului de sesizare a instanţei şi a nulităţii actelor de urmărire penală, formulate de către inculpaţii: Dinescu Fulvia-Antonela, Cârstocea Florin, Ionescu Viorel, Munteanu Mariana, Constantin Nicoleta, Mazăre Radu Ştefan şi Tănase Luiza Elena . În baza art. 346 alin. 2 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 168/P/2017 întocmit la data de 19.10.2020 de DNA ST CONSTANŢA – prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor (…)”.

Despre ce este vorba

Potrivit DNA, pe plaja din staţiunea Mamaia, chiar în inima stațiunii, a fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Hotelul Riviera Residence, aparținând lui Florin Cârstocea, un afacerist cunoscut mai ales în județul Constanța, a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de Primăria Constanţa, chiar în buza mării, la mai puțin de 100 de metri de apă și lângă un imobil aparent părăsit, proprietatea lui Mohammad Murad.

În același an, primarul din acea perioadă, Radu Mazăre, împreună cu societatea constructoare au fost acționați în judecată de societatea lui Murad, cerând anularea autorizaţiei de construire. În motivare, reclamantul susținea, printre altele, că i-au fost încălcate drepturile de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii.

Încălcări flagrante ale legislației în domeniul construcțiilor

Prin decizia civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanţa în anul 2012, autorizaţia de construire a fost desființată.

Noua autorizație, emisă pe data de 3 septembrie 2013, a fost semnată de viceprimarul Decebal Făgădău.  Eliberarea autorizaţiei respective din data de 03.09.2013 nu ar fi fost posibilă fără întocmirea şi eliberarea certificatului de urbanism din data de 2 iulie 2013, semnat de Radu Mazăre în calitate de primar și de Luiza Elena Tănase, în calitate de arhitect șef. Acesta a fost momentul culminant în care anchetatorii au început să strângă probe, acuzându-i pe cei doi edili, dar și pe alte persoane – funcționari publici în aparatul Primăriei, de abuz în serviciu și alte fapte similare.

Părțile au bătut palma, ceilalți s-au ales cu dosare penale

În 2016, instanța a desființat și cea de-a doua autorizație de construire, semnată de Decebal Făgădău, stabilind că și aceasta a fost emisă în mod nelegal. Decizia de demolare a noului hotel a fost anulată ulterior, ca urmare a faptului că părțile, proprietarul hotelului Riviera Residence, Florin Cârstocea, și ”vecinul reclamant”, Mohammad Murad, au ajuns la o înțelegere amiabilă, cel din urmă fiind recompensat cu spații de cazare în incinta hotelului.

Astfel, anul trecut, cei doi vecini care s-au judecat, au bătut palma și au rămas prieteni, în timp ce doi foști primari ai Constanței, Radu Mazăre și Decebal Făgădău, au fost trimiși în judecată pentru abuzuri, urmând ca judecătorii să fixeze primul termen pentru analizarea probelor depuse la dosar în cameră preliminară, potrivit FocusPress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel