Încercând să ajungă ilegal în România, un ucrainean s-a înecat în Tisa

Încercând să ajungă ilegal în România, un ucrainean s-a înecat în Tisa / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Încercând să ajungă ilegal în România, un ucrainean s-a înecat în Tisa / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un bărbat din Ucraina s-a înecat în râul Tisa.

În Transcarpatia, trei bărbați au încercat să intre ilegal în România și au fugit de grănicerii ucraineni  peste râul Tisa. Unul dintre ei s-a înecat, altul a fost reținut, iar soarta celui de-al treilea este încă necunoscută.

Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook a Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei.

"Bărbații, văzând polițiștii, s-au grăbit să traverseze Tisa. După cum s-a aflat, un bărbat a ajuns în România. Cadavrul colegului său de 30 de ani a fost găsit lângă malul românesc", se spune în declarație.

Soarta celui de al treilea bărbat  este momentan necunoscută.

"În luna mai, polițiștii de frontieră Mucacevo au reținut aproximativ 20 de recruți care încercau să treacă ilegal granița. În plus, cinci bărbați și-au pierdut viața în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera pe râuri sau munți pe sectoare greu accesibile", se spune în mesaj, conform Bucpress.

Cel puțin 3.000 de persoane au murit în Ucraina din cauza lipsei de tratamente

Cel puțin 3.000 de persoane au murit în Ucraina de la invazia Rusiei, deoarece nu au avut acces la tratamente pentru boli cronice, susține șeful biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)

Până în prezent, OMS a documentat aproximativ 200 de atacuri în Ucraina asupra unităților de sănătate, iar puține spitale funcționează în prezent, a declarat Hans Kluge la o reuniune regională a celor 53 de state membre ale OMS.

„40% dintre gospodării au cel puțin un membru care are nevoie de un tratament pe care nu îl mai găsește, ceea ce duce la un număr estimat de cel puțin 3.000 de decese premature", a spus el, menționând boli precum HIV/SIDA și cancerul, transmite Reuters, notează Mediafax. Matilda Bogner, șefa misiunii ONU de monitorizare a drepturilor pentru Ucraina, a declarat marți că rata mortalității a crescut din cauza lipsei de acces la tratamente.

„Dreptul la sănătate a fost grav afectat în întreaga țară", a spus ea. Spre exemplu, într-un subsol înghesuit al unei școli din Iahidne, zece persoane în vârstă au murit pentru că nu era sigur să părăsească adăpostul, a declarat ea (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel