Inchiziția fumătorilor, instituită în Spania: Un bărbat a fost arestat pentru că a fumat într-un spital

fumat spital
fumat spital

Un bărbat de 31 de ani, pacient al Spitalului Cruces din Bilbao, a fost arestat după ce a amenințat o asistentă care i-a cerut să renunțe la țigară. Noua lege împotriva fumatului, care a intrat în vigoare de pe 2 ianuarie și care interzice fumatul în toate locurile publice, provoacă adevărate conflicte în Spania, unde mulți locuitori refuză să se supună noilor reglementări. S-au înregistrat deja peste 800 de denunțuri în numai 2 zile, iar unii patroni de baruri refuză să aplice legea. Astfel, pe unele localuri scrie „Aici nu se aplică noua lege. Trăiască Spania, trăiască fumatul!”

Primul caz de arest din cauza fumatului din peninsula iberică. Un pacient dintr-un spital din Bilbao a fost luat pe sus de poliție după ce avusese o altercație cu o asistentă pe motiv că nu voia să renunțe la țigara pe care și-o aprinsese în incinta spitalului. Pacientul a fost externat pentru a putea fi arestat și va răspunde în fața Justiției.

De la intrarea în vigoare a noii legi, au fost înregistrate 860 de denunțuri la Federația Asociațiilor de Consumatori în Acțiune, care susține că toate conțin numele și CNP-ul celui care a făcut denunțul. Acestea vor fi transmise mai departe autorităților.

Nu sunt puține localurile care au decis să riște și să încurajeze fumătorii, afișând la intrare că în locația respectivă nu se respectă prevederile noii legi. „Trăiască Spania, trăiască fumatul”, exclamă clienții acestor baruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel