Incident aviatic în Nepal: Un avion cu 19 pasageri s-a prăbușit

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un avion de pasageri cu 19 persoane la bord a ieșit de pe pistă și s-a prăbușit în timp ce încerca să decoleze de pe aeroportul din capitala Nepalului.

În urma incidentului, un pilot a supraviețuit și a fost transportat la Spitalul Colegiului Medical din Kathmandu pentru tratament, potrivit unui medic din cadrul spitalului. Acesta are răni la ochi, dar nu este în pericol, a mai adăugat doctorul, conform AP News.

Avionul aparținând companiei Saurya Airlines se îndrepta de la Kathmandu către stațiunea Pokhara. Nu este clar cum a ieșit de pe pistă.

Imagini difuzate de mass-media locală arată fum ridicându-se și resturi de avion împrăștiate într-un șanț. Incendiul a fost controlat.

Aeroportul Internațional Tribhuvan, principalul aeroport din Nepal pentru zboruri internaționale și interne, a fost închis pe măsură ce echipajele de urgență interveneau la fața locului.

Este sezonul musonic în Kathmandu, dar nu ploua la momentul accidentului. Cu toate acestea, vizibilitatea era scăzută în întreaga capitală. Saurya Airlines operează cu avioane Bombardier CRJ 200 pe rutele interne.

În 2019, un avion bengalez s-a prăbușit pe aeroportul Tribhuvan, ucigând 51 de persoane, în timp ce 20 au supraviețuit. O anchetă a confirmat că avionul era aliniat greșit cu pista, iar pilotul era dezorientat și a încercat să aterizeze „într-o disperare totală” când avionul s-a prăbușit.

În 2015, un avion Turkish Airlines, care ateriza în condiții de ceață densă, a ieșit de pe pista alunecoasă a aeroportului. Avionul avea la bord 238 de persoane, dar nu au fost raportate răni grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel