Un incident tragic s-a produs într-un spital din Târgoviște. O femeie a murit în timpul unui consult, după ce a băut substanță de contrast necesară pentru efectuarea unui CT.
Incident tragic într-un spital privat din Târgoviște. O femeie în vârstă de 51 de ani, care a fost diagnostică în urma cu două luni cu cancer la sân, a decedat după ce a băut substanță de contrast, recomandată de medicii unei clinici private, în vederea efectuării unui computer tomograf, transmite Realitatea Plus.
Se pare că doctorii care o aveau sub observație pe femeie i-au recomandat să facă o serie de investigații mai complexe, respectiv un CT. Pacienta s-a dus la o clinică privată pentru a efectua computerul tomograf, iar acolo i s-a administrat substanța de contrast, care are rolul - în cazul unei investigații radio-imagistice - de a scoate mai bine în evidență diferite structuri din corpul uman.
La scurt timp după ce a luat această substanță de contrast, femeia a început să tușească foarte tare și să respire foarte greu. Angajații clinicii private au sunat la 112, iar pacienta a fost transportată de urgență la un spital de stat. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea, decesul fiind declarat în aproximativ o oră de când acesta a ajuns la spital. Potrivit rudelor femeii, aceasta se simțea bine în ultima vreme, iar boala pe care o avea nu era într-un stadiu avansat. În acest caz va fi deschisă o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de moartea subită a femeii.
Un copil de 3 ani şi şapte luni din Hârlău a fost la un pas să-şi piardă astfel viaţa, din cauza unei peritonite gangrenoase diagnosticate abia în ultimul moment. Medicii din Hârlău, care au evaluat iniţial starea de sănătate a copilului, au spus că micuţul ar fi suferit doar de o simplă “balonare”. Printre cei care l-au investigat iniţial se află şi dr. Lilian Ciubara, actualul manager interimar al Spitalului Orăşenesc Hârlău şi chirurg la unitatea sanitară amintită.
Părinţii copilului au depus plângeri atât la Colegiul Medicilor, la Ministerul Sănătăţii, dar şi la Parchet. Ce povestesc aceştia te lasă cu gura căscată de uimire şi revoltă, scrie ziaruldeiași.ro
Calvarul familiei Samciuc din Hârlău a început pe 22 martie, când cel mic s-a plâns de dureri puternice de burtă. Îngrijoraţi de starea băiatului, părinţii au decis să-l ducă pentru investigaţii la spitalul din localitate, la secţia de Pediatrie. Odată ajuns pe secţie, văzând că băiatul nu se simte bine, prezenta şi febră de 38,4, medicul pediatru de gardă, dr. Claudiu Mânzală, a decis recoltarea unei probe de sânge pentru analize şi efectuarea unei ecografii abdominale.
„După examinarea imagistică, doamna doctor Daniela Triandaf (şefa Laboratorului de Imagistică - n.r.) a spus că cel mic nu are nimic, este doar puţin balonat, şi că în rest nu sunt alte probleme. Între timp, veniseră şi analizele de sânge, care indicau o infecţie, undeva în organism. Este posibil ca, din cauza faptului că băiatul era puţin răcit, medicul pediatru să fi fost dus în eroare”, a spus Marian Samciuc, tatăl copilului.
În ziua respectivă, la Spitalul Hârlău copilul a fost externat cu diagnosticul „sindrom dureros abdominal, traheobronşită acută, trombocitoză reactivă, hiposideremie”. Tot pe biletul de externare, la examenul paraclinic, respectiv ecografia abdominală, este specificat faptul că ficatul, colecistul, parenchinul şi splina erau normale, doar că micul pacient prezenta o „aerocolie importantă”. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu