Incidența cazurilor COVID a depășit 6 la mie în Cluj-Napoca

Foto Pexels
Foto Pexels

Orașul Cluj-Napoca a depășit, miercuri, incidența de 6 la mia de locuitori.

Potrivit DSP Cluj, incidența în Cluj-Napoca a ajuns miercuri la 6,47 la mia de locuitori.

În județul Cluj, cea mai mare rată se înregistrează în localitatea Ciurila, unde sunt 17,99 cazuri la mia de locuitori.

Incidențe de peste 6 se mai înregistrează în Apahida, Feleacu, Gilău, Poieni, Sânpaul, Săvădisla, Vad și Valea Ierii.

Bucureștiul intră în scenariul roșu

Amintim că Bucureștiul intră în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3.32 miercuri.

Rata de infectare a depășit 2 la mie duminică - 2,17. Luni incidența era de 2,57, iar marți 2,97 la mie. Miercuri a ajuns la 3,32, potrivit DSP București.

Școlile în care sunt vaccinați mai puțin de 60% dintre salariați întră în online la rata de infectare de peste 3 la mie.

 

Citește și: Medicul Vasi Rădulescu, vestă bună cu privire la finalul pandemiei, ”dar vine la pachet cu un val 5 complicat în România”

Medicul Vasi Rădulescu are „vești bune și nu atât de bune” cu privire la Omicron, precizând că „ne așteaptă o perioadă foarte grea până prin martie”.

Potrivit medicului, devine clar că tulpina Omicron se impune cu rapiditate și o dislocă pe cea Delta. „Devine la fel de clar că, chiar dacă posedă 32 de mutații și asta înseamnă posibilități sporite de a evita răspunsul imun, această tulpină este mai blândă și dă mai puține cazuri grave. Al doilea enunț ne dă speranțe. Mari. O tulpină care se transmite cu rapiditate și nu e atât de puternică devine un licăr de speranță pentru topirea pandemiei. Atingerea unei imunități înalte ca număr într-un timp scurt cu daune minime, fără apariția unei alte tulpini complexe care să evite orice răspuns imun este sinonimă cu terminarea pandemiei. Dar aici intervine o problemă. Țările care au vaccinat peste 70-80% din populație au acum sute de mii de cazuri noi pe zi, firește cu Omicron. Tot ele înregistrează relativ puține decese – de unde reiese faptul evident că vaccinurile funcționează încă. Nu e momentul să dramatizăm și să ne concentrăm doar pe numărul de cazuri, pentru că cifrele devin aproape irelevante când cazurile severe sunt puține. Asta, repet, în țările care au vaccinat peste 70% din populație. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel