Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile este, vineri, în Bucureşti de 4,34 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.
Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe data de 22 octombrie - 16,54 cazuri la mia de locuitori. În urmă cu o zi, incidenţa COVID în Bucureşti a fost 4,76.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproape 3.000 de cazuri COVID-19.
Sub 3.000 de cazuri noi și 281 de decese au fost anunțate în bilanțul provizoriu de coronavirus.
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.889 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 281 decese dintre care 27 anterioare. Bilanțul va fi detaliat în buletinul informativ de la ora 13.00.
Vineri, 19 noiembrie, a fost convocată o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).
Conform unor surse, ar urma să fie propuse unele relaxări ale restricțiilor.
La ora publicării acestei știri, este în desfășurare o ședință a CNSU: „La finalul ședinței vă vom comunica Hotărârea aprobată.”
Rămâneți pe DCNews, publicăm deciziile imediat ce vor fi făcute publice.
Ministrul Educației susține că o hotărâre urmează a fi luată pentru ca orele de curs să se desfășoare cu prezență fizică în localităţile cu rata de infectare mai mică de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului, relatează România TV.
Prezență fizică în școli și grădinițe, unde incidența COVID este sub 3 la mie
”Este în curs de pregătire o hotărâre CNSU prin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătăţii sunt abilitate pentru modificarea ordinului comun, în sensul în care este permisă prezența fizică în școli și grădiniţe în localitățile în care rată de infectare este sub trei la mie. Este permisă prezența fizică fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Apreciez evoluția importantă a ratei de vaccinare în rândul personalului de învățământ. Avem 407.000 de elevi vaccinați. Avem o serie de prevederi care vor completă ordinul comun. Completările vizează modalitatea de testare. Dacă testul de salivă este pozitiv și se face test PCR și este negativ, elevul va aduce testul negativ și poate continuă. Dacă este pozitiv, rămâne la domiciliu 14 zile. La decizia școlii testele vor putea fi administrate acasă, de către părinți, sau în școală. Acolo unde există dorința la școală este nevoie și de acordul părinților, formularul va fi elaborat de Ministerul Sănătății”, a declarat Sorin Cîmpeanu. Vezi știrea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News