Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Cine va participa și cine va lipsi de la ceremonie

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mai sunt două zile zile până la încoronarea Regelui Charles al III-lea, care va avea loc în cadrul unei ceremonii fastuoase la Westminster Abbey din Londra, fiind unul dintre cele mai așteptate evenimente ale acestui an. Au fost trimise invitații la aproximativ 2.000 de persoane – iată ce știm până acum despre lista de invitați.

 

Pe 6 mai, Regele va fi încoronat alături de Camilla, Regina Consort, la Westminster Abbey din Londra.

Regele a optat pentru o ceremonie mai mică, mai scurtă și mai diversă decât încoronarea anterioară organizată pentru mama sa în 1953.

Membrii familiei regale

La fel ca la multe alte evenimente, familia este adesea pe primul loc, iar mulți membri ai familiei regelui Charles și a Camillei vor fi prezenți, notează BBC.

Prințul William și Catherine, Prințul și Prințesa de Wales, vor fi prezenți, la fel ca și doi dintre frații regelui, Anne, Prințesa Regală și Edward, Ducele de Edinburgh.

După multe speculații, Prințul Harry a confirmat că va participa, dar soția sa Meghan nu. Încoronarea coincide cu cea de-a patra aniversare a fiului cuplului, Prințul Archie.

Prințul Andrew, Ducele de York, este așteptat să meargă, dar fosta sa soție, Ducesa de York, Sarah Ferguson, nu va participa .

Este probabil că fiicele lor, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie, să participe în calitate de a noua și a 11-a în linia de succesiune la tron - precum și fiica Prințesei Anne, Zara Tindall și soțul ei Mike Tindall.

Atât nepoții regelui Charles, cât și cei ai Camillei vor fi prezenți, iar unii dintre ei vor lua parte la ceremonie.

Prințul George, fiul prințului William și al Catherinei și al doilea în linia de succesiune la tron, va fi una dintre câteva „pagini de onoare”.

Trei dintre nepoții reginei consort, Gus și Louis Lopes, Freddy Parker Bowles și strănepotul ei, Arthur Elliot vor avea același rol și vor face parte din procesiunea prin Westminster Abbey.

Reginei Camilla i se vor alătura și sora sa Annabel Elliot și prietena apropiată Lady Lansdowne în calitate de doamne de onoare.

Politicieni, lideri mondiali și membri ai familiei regale străine

Printre cei 2.000 de participanți se vor număra și personalități politice cheie și lideri mondiali - și merită remarcat faptul că, fiind o ocazie de stat, guvernul controlează lista de invitați.

Prim-ministrul Rishi Sunak urmează să participe, alături de miniștri cabinetului și de colegii din Camera Lorzilor.

Și, potrivit rapoartelor, foștii premieri din Marea Britanie, precum Liz Truss și Tony Blair, precum și noul prim-ministru al Scoției Humza Yousaf.

Președintele francez Emmanuel Macron va fi prezent. Aceasta vine după ce vizita de stat a regelui Charles în Franța a fost amânată în martie din cauza protestelor, dar o sursă a declarat pentru Times că Macron va participa pentru a-și arăta "prietenia, respectul și stima" față de Marea Britanie.

Președintele american Joe Biden i-a spus regelui Charles că nu va participa în timpul unei convorbiri telefonice din aprilie, dar a confirmat că prima doamnă Jill Biden îi va lua locul.

Președintele polonez Andrzej Duda și Anthony Albanese, premierul australian, au declarat că plănuiesc să participe - iar știrile locale spun că vor fi prezenți și premierul pakistanez Shehbaz Sharif și președintele filipinez Ferdinand Marcos.

De asemenea, se înțelege că vor participa lideri religioși și reprezentanți din întregul Commonwealth.

Liderii mondiali din Rusia, Belarus, Myanmar, Afganistan, Siria, Venezuela și Iran nu vor participa. Coreei de Nord și Nicaragua li s-a oferit șansa de a participa la nivel diplomatic.

Într-o ruptură cu tradiția, membrii familiilor regale străine vor călători la Londra pentru ceremonie.

Printre aceștia se numără Prințul Albert și Prințesa Charlene de Monaco, Regele Spaniei Felipe și Regina Letizia , Prințul moștenitor al Japoniei Akishino, Prințesa moștenitoare Kiko și Regele Suediei Carl al XVI-lea Gustaf, care vor fi însoțiți de fiica sa, Prințesa Victoria.

De asemenea, se înțelege că va fi prezentă și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care s-a întâlnit cu regele la un ceai la Castelul Windsor în februarie.

Speculații cu privire la aparițiile celebrităților

S-au speculat dacă vreunul dintre prietenii celebri ai Regelui și Reginei consort va fi invitat la încoronare.

Cel puțin câteva au fost confirmate datorită legăturilor cu Prince's Trust - organizația de caritate pentru tineri fondată de Rege cu decenii în urmă. Vedetele de televiziune Ant și Dec, care sunt ambasadori de bunăvoință și susținători de multă vreme ai organizației de caritate, vor fi la Westminster Abbey.

Li se vor alătura editorul Vogue britanic Edward Enninful și cântărețul Lionel Richie - ambii, de asemenea, ambasadori. Au fost invitați inclusiv Kelly Jones, solistul trupei Stereophonics și magicianul de televiziune Dynamo (al cărui nume real este Steven Frayne).

Sky News a raportat că Dame Joanna Lumley va fi prezentă, înainte de a se alătura reflectării zilei de către radiodifuzor.

De asemenea, au circulat zvonuri că David și Victoria Beckham ar putea fi pe lista invitaților. Ambii au participat la nunta Prințului William și Catherine, precum și la nunta Prințului Harry și Meghan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel