Numărul românilor care cred că apartenența la UE este un lucru bun a scăzut cu 11 procente față de anul trecut. Este cea mai dramatică scădere din interiorul Uniunii Europene, după Grecia.
Publicitate
Spre deosebire de Grecia, supusă de FMI și Uniunea Europeană unor măsuri drastice pentru micșorarea cheltuielilor, în România nu au fost evenimente care să afecteze cetățenii în mod direct.
Scăderea drastică a încrederii românilor în Uniunea Europeană se poate explica prin campania electorală prelungită pentru alegerile locale și parlamentare, în care unii dintre politicieni au folosit euroscepticismul. De asemenea în cadrul Uniunii Europene au avut loc evenimente majore care au avut un impact emoțional deosebit asupra românilor: atentatele teroriste, criza refugiaților.
Cu toate acestea, media românilor care cred că apartenența la Uniunea Europeană este un lucru bun se ală în media UE, cu 53 %.
Conform Eurobarometrului, o creștere explozivă a înregistrat-o procentul românilor care cred că Uniunea Europeană se îndreaptă într-o direcție greșită. 40 % dintre români cred acest lucru, cu o creștere de 19 % față de anul trecut.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu