Lovitură crâncenă pentru educația din România. Cum răspund Orban, Anisie celor 900.000 de elevi absenți nemotivați pentru că sunt săraci?

Într-o țară în care elevii adorm flămânzi, avem pretenția unei școli online și aruncăm în fața elevilor tablete gratuite, dar cu condiții. Îi lovim, încă de mici, de birocrația nemiloasă a statului și drepturi scrise pe picior, înainte de alegeri. 

Fundația World Vision România a derulat o cercetare în perioada 10 mai - 27 iunie. Rezultatele sunt crunte: peste 60% dintre părinții din mediul rural nu au muncit în perioada pandemiei. 40% dintre părinți nu au reușit să asigure ALIMENTE, rechizite, produse de igienă ori de curățenie, medicamente pentru copii. Sau le-au asigurat parțial. 

Despre școala online, aflăm că 40% dintre elevi nu au participat la școala online. În același timp, doar 64% dintre cadrele didactice au organizat școala online, restul au trimis informații pe Whatsapp sau Messenger. Studiul arată că peste 55% dintre părinți nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie. 

Vezi mai mult aici: Părinții nu au avut ce să le pună pe masă. Date ÎNGRIJORĂTOARE. Impactul pandemiei asupra copiilor din mediul rural

În acest context social delicat, în care copii adorm flămânzi, avem pretenția școlii online în România. Ne comparăm cu state mult mai dezvoltate din Vestul Europei și, parcă legați la ochi, nu vedem realitatea din România. Într-adevăr, ea nu se poate vedea din Piața Victoriei, dar măcar pe la urechea  ministrului ar putea ajunge. 

Guvernul a transmis, ca un anunț de campanie timpuriu, că va da elevilor din familiile defavorizate tablete gratuite, pentru că educație nu este doar un drept, ci și o obligație. 

Ministerul Educației a aprobat normele programului ”Școala de Acasă”, însă vine cu surprize neplăcute pentru copiii care poate așteptau și ei să învețe. Vor primi tablete gratuite de la Guvern doar acei elevi care ”în familie nu dețin nici un dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum și pentru elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet”. 

Vezi aici: Condiţie ULUITOARE pentru copiii care vor tabletă de la Guvern. Este REVOLTĂTOR!

Nu am rezultatele unor studii în acest sens, dar în orice familie există un telefon inteligent. Pe piață, nici nu cred că se mai vând altfel de telefoane. Iar dacă mama are un telefon inteligent și merge la muncă, elevul ce face? Și cum poți face școala online de pe telefon? Dacă o familie are mai mult de trei copii și un laptop, cum alegem care dintre elevi trebuie să învețe azi și care nu? 

Pe masa ministrului Anisie există un catalog cu 900.000 de elevi care n-au putut participa la școala online din lipsa unui laptop sau a unei tablete. Consiliul Național al Elevilor (CNE) a transmis: ”În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat”. 

Deși sunt 900.000 de elevi în această situație, doar 250.000 vor primi tablete. Ludovic Orban a fost întrebat în această săptămână de ce un număr atât de mic, iar prima reacție a fost ”Puneți o întrebare...”. Apoi a afirmat că este rezultatul centralizări DUPĂ CONSULTAREA PĂRINȚILOR. Au fost consultați și părinții din mediul rural, cei 40% care n-au avut bani să le dea de mâncare elevilor? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel