Incredibil: Românii din Diaspora au votat pe liste suplimentare în 2009

Un document exploziv a apărut la lumină, document care dezvăluie că românii din Diaspora, la alegerile prezidențiale din 2009, nu au fost trecuți pe listele electorale permanente, aceștia votând pe liste suplimentare.

[caption id="attachment_221159" align="alignnone" width="640"] Foto: Mediafax[/caption]

Plenul  Curții Constituționale a decis,  marți,  că celebra erata care ar putea să-l salveze pe Traian Băsescu de la demitere a fost trimisă legal spre publicare la Monitorul Oficial. Faimoasa erată prevede că pe listele electorale sunt incluşi toţi cetăţenii cu drept de vot, chiar şi cei din străinătate.

Un nou document vine să dea peste cap toate argumentele Curții în acest sens. Potrivit Antena 3, pentru alegerile prezidențiale din 2009, cetățenii români din Diaspora nu au fost incluși pe listele electorale permanente, aceștia votând pe liste suplimentare.

Documentul la care face trimitere Antena 3 a apărut pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Lista arată că în 2009 , în străinătate s-a votat pe liste suplimentare.

Rezultatele alegerilor pentru Preşedintele României din data de 6 decembrie 2009, la votul din străinătate: - Numarul total al alegătorilor înscrişi în copia de pe lista electorală permanentă:  0 - Numarul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne: 147.754 - Numarul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, înscrişi în copia de pe lista electorală permanentă:  0 - Numărul total al voturilor valabil exprimate: 146.876 - Numărul total al voturilor nule: 863

De precizat că președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat tot timpul că  listele permanente pentru referendum trebuie alcătuite conform listelor de la alegerile prezidențiale, respectiv includerea cetățenilor români din Diaspora. După aceasta, Curtea Constituțională a preluat ca la dictare vorbele lui Băsescu și le-a transpus în celebra erată care a fost publicată în Monitorul Oficial.

În aceste condiții, este greu de crezut că Băsescu nu a știut despre componența listelor de la prezidențialele din 2009. Acesta a pulsat  ideea cu Diaspora, pentru a vedea dacă va merge, în acest fel indicând și Curții ce are de făcut. Mai grav este faptul că judecătorii Curții ori n-au știut de acest lucru, ori au știut și au pus batista pe țambal.

Pe 21 august, Curtea este pusă în fața unei decizii istorice, aceea de validare sau invalidare a referendumului din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu. Având la dispoziție documentele cerute, dar cunoscând și politizarea acestei instituții, este posibil ca o decizie finală să fie pasată Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel