EXCLUSIV  Încrengăturile din justiție la Ferma Dacilor. Avocat Georgescu: S-a ajuns la o situație paradoxală. Îmi ridică mari semne de întrebare / video

Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Photos / Bogdan Buda

Avocatul Adrian Georgescu a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției", de la DC News și DC News TV, unde a oferit mai multe detalii din dosarul Ferma Dacilor. 

În cadrul emisiunii moderate de Laura Duță, avocatul Adrian Georgescu a vorbit despre o situație paradoxală pe care a identificat-o în dosarul Ferma Dacilor, dar și despre aspecte de natură procedurală care au ridicat mari semne de întrebare. 

„Am în fața mea încheierea judecătorului de drepturi și libertăți și sunt foarte multe aspecte de natură procedurală pe care, dacă vreți, le putem discuta și care ridică mari semne de întrebare, chiar cu privire la modul de constituire al dosarului, de sesizare a instanței cu privire la măsura arestării preventive, dar aici vreau să discut doar din punct de vedere teoretic, și cu privire chiar la cereri de abținere formulate de magistrați din cadrul Tribunalului Prahova, instanța de control judiciar.”, a spus avocatul. 

„De ce?”, a întrebat Laura Duță.

„Păi un simplu raționament. Magistratul a formulat această cerere de abținere pentru că a fost forțat să intre într-un complet de doi judecători. Din punctul meu de vedere a fost forțat, și îmi asum ceea ce spun, pentru că relația clar era de afinitate între magistratul respectiv și procurorul de caz. Adică procurorul de caz botezase unul dintre copiii magistratului respectiv. Repet, nu ai ce să-i reproșezi magistratului respectiv, a înțeles să formuleze o cerere de abținere. 

Surpriza mea cea mai mare a fost că, știți la fel de mine ca și mine că într-o astfel de procedură, cererea de abținere pleacă spre soluționare la completul imediat următor. Să avem surpriza să constatăm că și judecătorul imediat următor face cerere de abținere, și asta respinsă, obligat astfel să se pronunțe cu privire la cererea de abținere a finei procurorului.

S-a ajuns la o situație paradoxală în care succesiv sunt respinse cererile de abținere pe această relație de afinitate, judecătorul respectiv este obligat să intre în componența completului și să dea o soluție în sensul respingerii contestației la măsura preventivă formulată de către Dinicu Cornel.", a spus Adrian Georgescu. 

 

3. Inquam Pho... (instant_urmari_tohani_ferma_dacilor_007_inquam_photos_bogdan_buda_30743900.jpg)

Inquam Photos / Bogdan Buda

 

„Știți că și cei din magistratură, stând foarte mult împreună, se și căsătoresc.”, a completat Laura Duță. 

„Sunt relațiile de apartenență. Eu nu vreau să induc ideea că acolo s-a întâmplat ceva din punct de vedere neprocedural. Repet, ca om care locuiește în zonă, îi cunosc foarte bine pe acești oameni și din punct de vedere moral. Nu am absolut nimic de obiectat, moral vorbind, nici împotriva procurorului.

Cunosc foarte bine această doamnă procuror, eu o apreciez, este un profesionist desăvârșit, la fel și judecătorul despre care vă vorbesc. Provine dintr-o familie de magistrați. Și sora judecătorului respectiv este judecător magistrat tot la noi la Curtea de Apel. A avut o evoluție profesională foarte bună și nu este de condamnat.", a spus avocatul Adrian Georgescu la emisiunea „Culisele Justiției", de la DC News și DC News TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel