Chiar dacă faci, zilnic, curățenie, praful reapare mereu în casă.
Prin urmare, una dintre cele mai frecvente treburi casnice este ștergerea prafului. În același timp, această activitate este plictisitoare și consumatoare de timp, iar praful se așează pe toate suprafețele din casă.
În primul rând, praful se așează mereu pe podele, inclusiv sub pat sau canapea. Apoi urmează mobilierul, pervazurile, ușile, bibelourile și multe alte obiecte de pe rafturi.
Pregătește-te pentru ploile de toamnă. Cum se curăță o umbrelă veche ca să arate ca nouă
Așadar, ștergerea prafului ar putea fi mai obositoare decât era de așteptat. Dar există câteva produse naturale care îți vin în ajutor și te ajută să îndepărtezi rapid și ușor praful de pe orice suprafață.
Pentru a șterge de praf fiecare piesa de mobilier din casă, poți încerca să prepari un amestec natural din trei ingrediente de bază.
Primul ar fi oțetul de mere, un aliat ecologic de curățare util pentru lustruirea ușilor din lemn fără a lăsa urme. În plus, oțetul de mere ar avea o putere de curățare mare, dar blândă și are un excelent efect antibacterian.
Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte
Al doilea produs este uleiul de măsline, care este important pentru hrănirea profundă a lemnului, pe care îl lasă strălucitor.
Al treilea produs este uleiul esențial de lămâie, care poate curăța petele încăpățânate și lasă un parfum plăcut.
În ceea ce privește dozele, ai nevoie de: 200 ml apă; 40 ml oțet de mere; 1 lingură de ulei de măsline; 6 picături de ulei esențial de lămâie.
Covorașul din baie, incubator pentru mucegai și bacterii. Cum trebuie să-l spălați corect
Pune toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator și amestecă-le energic. Apoi, după pulverizarea amestecului pe mobilă, șterge bine cu o cârpă curată și uscată din microfibră. Alternativ, poți pulveriza produsul direct pe cârpă și apoi șterge suprafețele din casă.
Așadar, iată o modalitate naturală și eficientă pentru a îndepărta praful din casă și pentru a parfuma aerul.
Vezi și:
O cadă pătată strică tot aspectul unei băi și dă dureri de cap gospodinelor. Apa dură de la robinet este principala cauză a petelor galbene inestetice de pe suprafețele obiectelor sanitare. Dacă nu le curățați la timp, în viitor va fi dificil sau chiar imposibil să scăpați de aceste pete și va trebui să schimbați cada.
Dar există o modalitate eficientă pentru ca smalțul să strălucească din nou. Un truc de-al bunicii va rezolva problema petelor murdare în doar câteva minute.
Veți avea nevoie de două ingrediente care se găsesc cu siguranță în fiecare casă. Acestea trebuie amestecate rapid și puteți începe curățarea căzii.
Se amestecă 25 grame de peroxid de hidrogen și 70 mg de amoniac într-un borcan de sticlă și se lasă să stea 5 minute.
Aplicați produsul finit pe suprafața căzii și frecați ușor. Lăsați să acționeze timp de 5-10 minute, apoi clătiți. Repetați procedura pentru a îmbunătăți efectul.
Vezi și:
Pentru curățarea băii se folosește, de obicei, înălbitorul, care are funcție de dezinfectant și de îndepărtare a petelor. Există însă și soluții mult mai ieftine și mai ecologice.
Utilizarea înălbitorului, care este o substanță chimică, este riscantă: poate irita pielea și afecta respirația.
Atunci când folosești detergenți pe bază de înălbitor, trebuie să porți mănuși de protecție și să ai grijă la ochi. În plus, produsele pe bază de înălbitor sunt foarte sensibile la lumina soarelui și la căldură, prin urmare nu trebuie să le expui la lumina directă a soarelui.
Te-ai gândit vreodată să optezi pentru o altă soluție de curățat? Iată câteva sfaturi pentru a evita agenții de curățare care conțin înălbitor.
Deoarece înălbitorul poate avea adesea efecte negative, îți recomandăm să cureți baia cu alte produse ecologice și economice. Spre exemplu, pentru curățarea vasului de toaletă poți folosi bicarbonat de sodiu, un remediu excelent, care previne îngălbenirea. Este un produs care poate fi folosit nu doar la curățarea vasului de toaletă, ci și a multor alte suprafețe din baie.
Pune doar o lingură din acest produs în apă și plantele tale vor înflori
O altă soluție alternativă la înălbitor este un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Pasta obținută este perfectă pentru curățarea băii. Se aplică pe suprafața murdară, se lasă să acționeze 20 de minute pe suprafețe, apoi se clătește.
Amestecul de bicarbonat de sodiu și apă este un remediu care vă permite să obțineți suprafețe curate fără riscul de a le deteriora, așa cum se întâmplă cu înălbitorul. Pe lângă faptul că este un remediu mai puțin nociv, bicarbonatul este mult mai ieftin și mai ecologic decât detergenții tradiționali pe bază de înălbitor.
Bicarbonatul de sodiu este potrivit pentru a curăța majoritatea suprafețelor din baie. Este un produs pe care îl poți folosi și de câteva ori pe zi în baie. O dată ce vei încerca aceste remedii alternative pentru albire, vei vedea cât de confortabile și eficiente sunt.
Poți obține rezultate excelente pentru curățarea băii fără riscul de a deteriora suprafețele, de a polua mediul și de a cheltui prea muți bani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu