India a aprobat primul vaccin din lume care utilizează tehnologie ADN

India a aprobat primul vaccin din lume care utilizează tehnologie ADN / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
India a aprobat primul vaccin din lume care utilizează tehnologie ADN / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Agenția indiană pentru medicamente a emis pe 20 august o autorizație de urgență pentru un vaccin cu trei doze, pe bază de ADN, dezvoltat de o companie indiană.

După vaccinurile ARN mesager, în India a fost autorizat și primul vaccin care utilizează tehnologia ADN. Compania indiană Zydus Cadila a dezvoltat un vaccin, numit ZyCov-D, care funcționează cu plasmide - molecule circulare de ADN - care conțin secvența antigenului principal al virusului SARS-CoV-2, proteina Spike (S). Scopul este întotdeauna același: stimularea producției de anticorpi de către sistemul imunitar.

Administrat în trei doze, la 28 de zile distanță, acest nou vaccin folosește o abordare descrisă ca „vaccin de a treia generație” de unii experți. Potrivit BBC, un studiu intermediar a dovedit o eficiență de 66% în prevenirea formelor simptomatice ale Covid-19.

O plasmidă este o moleculă circulară de ADN separată de cromozomi și care se reproduce autonom. Vaccinul ZyCoV-D din India folosește aceste plasmide pentru a stimula producerea de anticorpi împotriva „proteinei spike” pe care virusul o folosește pentru a se atașa și a intra în celulele umane. Similar funcțiilor cu vaccinurile ARN, acestea din urmă diferă prin vehiculul genetic folosit pentru a stimula organismul să producă anticorpi.

Până în prezent, vaccinurile pe bază de ADN nu s-au dovedit eficiente la oameni

Potrivit BBC, există deja multe vaccinuri ADN utilizate pentru animale în lume. Totuși, acestea s-au dovedit a fi ineficiente în producerea imunității de lungă durată la oameni. Potrivit dr. Jeremy Kamil, un virolog la Universitatea din Louisiana intervievat de BBC, „vaccinurile cu ADN plasmidic au fost încercate în trecut. Dar știm că este foarte dificil să obții ADN plasmidic în nucleul celulelor umane, în special la adulți ".

Vaccinurile ARN Messenger, cum ar fi Pfizer sau Moderna, nu trebuie să ajungă la nucleul celulei pentru a fi eficiente și pentru a oferi imunitate de lungă durată. Jeremy Kamil a solicitat o verificare „independentă” a datelor postate de producătorul indian de vaccinuri.

Vaccinul a fost testat pe 28.000 de voluntari, în mai mult de 50 de centre din India, pentru prima dată cu 1.000 de tineri între 12 și 18 ani. Un vaccin care s-ar fi dovedit a fi „sigur și foarte bine tolerat” în această ultimă grupă de vârstă. Compania intenționează să fabrice până la 120 de milioane de doze în fiecare an, scrie LCI.fr.

Jean Castex, premierul Franței: Membrii personalului sanitar care nu s-au vaccinat vor fi sancționați

Premierul francez, Jean Castex, a declarat joi că membrii personalului sanitar care nu se vor vaccina anti-COVID-19 până la data fixată de 15 septembrie vor fi sancţionaţi şi a justificat această măsură prin creşterea numărului de contagieri în unităţile pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, relatează EFE.

'Nu vom da înapoi', a spus Castex într-un interviu acordat postului RTL în care a făcut referire la cazul unei unităţi de îngrijire în care vârstnicii au fost infectaţi de membrii personalului.

'Nimeni nu poate înţelege acest lucru', a adăugat el. Premierul a precizat că data de 15 septembrie pentru aplicarea obligativităţii vaccinării pentru personalul sanitar - şi pentru alte categorii profesionale aflate în contact cu persoanele vulnerabile - a accelerat campania de imunizare. 'Am ajuns la peste 83% în rândul sanitarilor vaccinaţi. Tactica noastră a dat roade', a explicat premiul francez (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel