India a trecut pragul de 400.000 decese Covid-19. Experții spun că numărul este o subestimare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

India a depășit borna de 400.000 de morți cauzate de Covid-19.

Numărul deceselor provocate de infecția cu coronavirus a trecut de borna psihologică de 400.000 în India, în timp ce țara încearcă să-și accelereze campania de vaccinare. Potrivit BBC, experții au avertizat că adevăratul număr de morți din națiunea sud-asiatică este în realitate mult mai mare, fiindcă un număr crescut de trecere în neființă nu au fost înregistrate oficial.

India se află pe locul trei în lume când vine vorba de decesele provocate de Covid-19, fiind în spatele Statelor Unite ale Americii și Braziliei. Când vine vorba de infectări, India a înregistrat 30 de milioane de cazuri. În SUA, s-a depășit borna de 620.000 de decese provocate de infecția cu coronavirus, în timp ce în Brazilia au murit cu 100.000 mai puțini oameni.

Situația este mai bună acum decât în mai, însă un nou val ar fi la fel de fatal dacă țara nu se pregătește

Numărul de infectări noi în 24 de ore a scăzut la 40.000 în India în ultimele zile, de zece ori mai puțin decât vârful epidemiei atins în mai 2021. Scăderea cifrelor a fost atribuită în principal lockdown-urilor stricte dispuse de statele care formează țară. Chiar și așa, experții se tem că va veni și un al treilea val de infectări în India, iar vaccinarea este lentă. Sub 5 procente din populația țării s-au vaccinat complet de la începutul lunii ianuarie. Guvernul federal încearcă să vaccineze toți indienii până la finalul anului, însă lipsa dozelor și dezinteresul oamenilor față de inoculare fac acest obiectiv imposibil.

În prezent, în India se folosesc două vaccinuri produse intern: Covishield și Covaxin. Sputnik V din Rusia a fost la rândul său aprobat și este utilizat în cantități necunoscute. Guvernul federal încearcă să își crească capacitatea de vaccin, sperând că India va fi pregătită după ce al doilea val de infectări s-a dovedit mortal și a îngenuncheat sistemul sanitar indian care este destul de fragil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel