India revine și spune că a anunțat greșit recordul de temperatură de 52.9 grade Celsius: "Era un senzor defect" 

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

India anunță că a făcut măsurători la senzorul care a indicat o temperatură record de 52.9 grade Celsius la New Delhi și că a depistat o eroare a senzorului.

Departamentul de Meteorologie Indian (IMD) a investigat citirea de miercuri de la stația meteo din Mungeshpur, un cartier foarte populat din Delhi, „și a identificat o eroare a senzorului de 3°C”, a declarat ministrul Științelor Pământului, Kiren Rijiju, relatează Reuters.

„Măsurile de corectare sunt acum în vigoare”, a spus ministrul, acolo unde a scris despre maximul istoric anunțat zilele trecute. Acesta nu a furnizat totuși cifra corectată pentru temperatura de miercuri.

IMD a declarat într-un comunicat că temperatura maximă raportată de stația meteo Mungeshpur „nu este corectă din cauza defecțiunii senzorului”.

Cu toate acestea, recordul orașului pentru căldură încă pare să fi fost doborât.

Două stații meteo din capitală au raportat temperaturi de 49 C (120,2 F) și 49,1 C (120,38 F) pentru miercuri. Departamentul de Meteorologie Indian a spus că aceste două stații au fost verificate și nu au raportat nicio eroare de senzor.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată anterior în New Delhi a fost de 48,4 C (119,12 F) în mai 1998, se arată în proiectul raportului IMD.

Căldura puternică dogorește de câteva zile din India. Cel puțin 33 de persoane, inclusiv oficiali electorali de serviciu, au murit vineri din cauza unei suspecte insolații în statele Uttar Pradesh și Bihar din nord și Odisha în est.

Recordul absolut de căldură din India este de 51 de grade Celsius la umbră

Regiunea deșertică Phalodi din Rajasthan deține recordul absolut de căldură al țării, atingând 51°C în 2016.

În același timp, statul Bengalul de Vest și statul nord-estic Mizoram au fost lovite de vijelii și ploi torențiale din ciclonul Remal, care a lovit India și Bangladeshul duminică, ucigând peste 38 de persoane.

Departamentul Meteorologic din Bangladesh a spus că ciclonul a fost „unul dintre cele mai lungi din istoria țării”, dând vina pe schimbările climatice pentru această schimbare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel