Indicele de masă corporală al copiilor a crescut în pandemie

Pexels
Pexels

Tot mai mulți copii încep să aibă probleme metabolice, un studiu relevând faptul că indicele de masă corporală al acestora a crescut în pandemie.

Indicele de masă corporală (IMC) al copiilor aproape că s-a dublat din martie până în noiembrie 2020, comparativ cu perioada de înaintea pandemiei de COVID-19, potrivit unui studiu publicat în raportul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, privind morbiditatea și mortalitatea, citat de CNN

Echipa CDC a folosit o bază de date cu înregistrări medicale pentru a compara modificările de IMC la 432.302 copii din SUA, cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani, înainte și în timpul pandemiei. IMC este o măsură care utilizează date despre înălțime și greutate pentru a urmări modificările suferite de corp. Toți copiii din studiu au înregistrat creșteri semnificative ale ratei IMC în timpul pandemiei, cu excepția copiilor care erau subponderali, a constatat raportul. Creșterea a fost deosebit de mare la copiii mai mici și la cei cu obezitate.

„Copiii preșcolari și de vârstă școlară, în special cei cu obezitate, au avut creșteri mai mari ale IMC, asociate pandemiei”, a scris autorul Samantha Lange, un epidemiolog din echipa de sănătate și îngrijire a sănătății populației CDC.

Copiii obezi au fost mai afectați

Acest lucru se poate datora închiderii multor centre de îngrijire a copiilor și a școlilor elementare în timpul pandemiei, ceea ce a redus accesul la o alimentație mai sănătoasă și la programe organizate de exerciții fizice, potrivit raportului. La copiii cu obezitate, rata de schimbare a fost de 5,3 ori mai mare în timpul pandemiei, ceea ce a dus la creșterea semnificativă în greutate, se arată în raport.

Pe parcursul celor opt luni de studiu, copiii cu „obezitate moderată sau severă au crescut în medie între 0,45 și respectiv 0,54 kilograme pe lună”, a scris echipa CDC. "Creșterea în greutate la această rată pe parcursul a 6 luni se estimează că va avea ca rezultat o creștere între 2,8 și 3,5 kilograme, comparativ cu 1,2 kilograme la o persoană cu greutate sănătoasă."

Autorii au declarat că studiul este „cea mai mare și prima analiză geografică diversă”, care analizează impactul pandemiei asupra IMC și „primul care arată rezultatele în funcție de categoria inițială a IMC”.

Constatările, a remarcat echipa de studiu, sugerează necesitatea unui „acces sporit la campaniile care promovează comportamente sănătoase”, inclusiv screening-ul IMC și eforturi coordonate pentru a „facilita alimentația sănătoasă și activitatea fizică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel