Indignare după ce o femeie a fost condamnată la închisoare pentru că a luat pastile de avort mai târziu decât limita din Marea Britanie

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Militanții pentru drepturile omului și parlamentarii au reacționat cu indignare în urma condamnării unei femei la peste doi ani de închisoare pentru că și-a procurat pastile pentru a induce avortul după limita legală, în Marea Britanie.

 

Mama a trei copii a primit medicația în cadrul schemei „pastile prin poștă”, care a fost introdusă în perioada pandemiei de Covid pentru sarcinile nedorite de până la 10 săptămâni, după o consultație la distanță, scrie The Guardian.

Procurorii au spus că femeia a indus în eroare cu bună știință Serviciul britanic de consiliere în materie de sarcină (BPAS), spunând că se afla sub limita de 10 săptămâni, când credea că este însărcinată în aproximativ 28 de săptămâni.

Medicii au concluzionat ulterior că fătul avea între 32 și 34 de săptămâni de gestație (între șapte și opt luni) la momentul încheierii sarcinii. În Anglia, Scoția și Țara Galilor, avortul este în general legal până la 24 de săptămâni, dar se efectuează într-un spital sau clinică după 10 săptămâni.

Femeia, în vârstă de 44 de ani, a pledat vinovată în martie în temeiul Legii care datează din 1861 și va ispăși jumătate din pedeapsa de 28 de luni în arest. Inițial, ea a pledat nevinovată pentru infracțiunea de „distrugere a copilului”.

Judecătorul din caz a spus că femeia a simțit „remușcări foarte profunde și autentice” și a fost năpădită de vinovăție și afectată de coșmaruri din cauza acțiunilor ei.

Judecătorul Pepperall a spus: „Acest caz se referă la decizia tragică și ilegală a unei femei de a obține un avort la termen. În opinia mea, vinovăția ta a fost mare... pentru că știai foarte bine că sarcina ta depășește limita de 24 de săptămâni și ai mințit în mod deliberat pentru a avea acces la serviciile telemedicale.

„Accept că simți o remușcare foarte profundă și autentică pentru acțiunile tale. Ești năpădită de vinovăție și ai suferit depresie. De asemenea, accept că ai avut un atașament emoțional foarte profund față de copilul tău nenăscut și că ești afectată de coșmaruri și flashback-uri în care vezi fața copilului tău mort.”

El a adăugat că dacă femeia ar fi pledat vinovată cu prima ocazie la instanţa de judecată, pedeapsa privativă de libertate ar fi putut fi suspendată.

Numărul femeilor și fetelor care se confruntă cu investigațiile poliției și cu amenințarea cu închisoarea pe viață, conform legilor actuale privind avortul, a crescut în ultimii trei ani, potrivit BPAS. În 2022, o femeie care a folosit medicamente pentru avort într-o încercare eșuată de a-și pune capăt sarcinii a fost raportată la poliție de către echipa ei medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel