Păstrarea corectă a legumelor, mai ales când este foarte cald, este complicată.
Există totuși un truc grozav, care presupune folosirea unui prosop de bucătărie. Legumele pot fi păstrate la frigider, datorită acestui truc.
Legumele precum broccoli, morcovii, țelina și conopida trebuie păstrate în pungi de plastic sau în recipiente de frigider. În general, fiecare frigider are o zonă specială pentru fructe, pentru a asigura că acestea sunt conservate în cel mai bun mod.
Adăugați acest ingredient în chiftele: doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc
Există câteva legume care pot fi păstrate și mai bine cu ajutorul unui prosop umed. De exemplu, sparanghelul: trebuie doar să înfășurați tulpinile într-un prosop umed și să le păstrați în poziție verticală, pentru a obține un rezultat excepțional.
Același lucru este valabil și pentru legumele cu frunze: cum ar fi salata verde. Procedând astfel, salata va rămâne proaspătă mult mai mult timp și își păstrează valorile nutriționale. Odată spălate și uscate, înfășurați frunzele într-un prosop de bucătărie și apoi stropiți-l cu puțină apă.
Plantele de cameră care „consumă” energia banilor: scapă imediat de ele
În acest fel vom economisi și mulți bani, deoarece legumele vor rezista mai mult și nu va trebui să le cumpărăm din nou. Cele mai comune legume care ar trebui păstrate la frigider sunt: sparanghelul, fasolea verde, anghinarea, morcovul, conopida, țelina, castraveții, prazul, salata verde, ciupercile, mazărea proaspătă, ardeii, broccoli, spanacul, dovleceii și vinetele.
Există și alte legume care pot fi păstrate și în afara frigiderului: de exemplu, cartofii, ceapă și roșiile.
În alte cazuri ar putea fi util să congelăm legumele: în acest fel le-am putea ține la îndemână chiar un an întreg. După ce le cumpărăm, le putem îngheța pentru a stoca și păstra nutrienții.
Trebuie doar să știm că mai întâi legumele trebuie fierte. Le puteți tăia sau lăsa întregi, apoi să le fierbeți două minute și să le puneți imediat în apă cu gheață. Odată congelate, legumele pot fi păstrate până la un an!
Trebuie spus că pentru unele tipuri de legume această procedură nu este recomandată. Să ne gândim la anghinare, vinete, salată verde, cartofi și varză. Toate sunt alimente care pierd mult din calitate din punct de vedere nutrițional.
Roșiile sunt legume pe care le poți găsi tot anul în magazine. Dar doar gospodinele cu experiență cunosc un truc, care le permite să păstreze roșiile mai mult timp. Este un truc despre care nimeni nu ți-a spus vreodată.
Nu putem renunța la roșii în bucătărie, deoarece sunt versatile și gustoase, le plac tuturor și ne permit să creăm tot felul de rețete.
Vara roșiile sunt esențiale în bucătărie, pentru rețete proaspete de salate. Dar ca să le ai mereu proaspete și coapte trebuie să recurgi la un truc, pe care puțini oameni îl știu.
Dezgheață și curăță congelatorul în doar jumătate de oră: trucul care își va ușura munca
Când ne dăm seama că roșiile cumpărate nu sunt încă coapte bine, riscăm să nu obținem rezultatul dorit atunci când ne apucăm de treabă ca să gătim ceva. Pentru a rezolva această problemă există un truc simplu și rapid.
Ceea ce ai nevoie sunt simple foi de ziar. Atenție, nu folosiți foile din reviste, ci doar cele din hârtie din ziar. Va fi suficient să înfășurați roșiile necoapte într-un ziar și să le păstrați la loc răcoros, ferit de umiditate toată ziua. Se vor coace într-o clipă și vor fi gata de utilizare și gustoase! Un truc genial, fără îndoială.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News