Infecția cu Campylobacter poate provoca afecțiuni digestive, iar în unele cazuri este necesară chiar internarea la Terapie Intensivă.
Campylobacter este o bacterie comună care poate provoca o serie de afecțiuni digestive, fiind de altfel una dintre cauzele principale ale gastroenteritei.
”Campylobacterul este o bacterie care, de regulă, dă infecții pe organismul imunodeprimat. Adică este vorba, în special, de persoane care au o capacitate scăzută de apărare a organismului, pentru că poate exista colonizare cu Campylobacter la nivel nivel intestinal și care din punct de vedere patologic nu dă niciun fel de simptom”, a explicat, în exclusivitate pentru DC Medical, prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist.
Transmiterea Campylobacter se poate realiza prin intermediul alimentelor contaminate, prin contact direct cu fecalele unei persoane infectate sau prin contactul cu anumite surse din mediul înconjurător.
Carnea de pasăre crudă, laptele sau produsele lactate crude și apa contaminată sunt sursa principală de Campylobacter.
Contaminarea produselor alimentare poate avea loc și în procesul de prelucrare sau manipulare, arată Cleveland Clinic.
În ceea ce privește simptomatologia infecției cu Campylobacter, aceasta include:
- diaree
- febră
- senzație de greață.
Potrivit medicului, infecția apare la ”organismele care sunt tarate și care pot dezvolta diverse simptome, în special dacă ne gândim la fenomene digestive, dar acestea apar până la o săptămână după ce persoana respectivă a consumat un aliment care determină această infecție și apar astfel de simptome”, a declarat medicul infecționist.
CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News