Infecțiile respiratorii au explodat din cauza schimbărilor bruște de temperatură. Bebelușii și persoanele în vârstă, primii afectați

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Afecțiunile tractului respirator superior sunt tot mai frecvente în ultima vreme în rândul bebelușilor. 

Schimbările bruşte de temperatură aduc cu ele o mulţime de infecţii respiratorii, care pot duce şi la alte complicaţii. Numărul celor care se prezintă la spital din cauza acestor afecţiuni a crescut simţitor în ultima perioadă, mai ales în rândul copiilor. Medicii recomandă în continuare vaccinarea, care este cea mai sigură metodă de prevenire, în special a complicaţiilor. Cei mai afectaţi sunt copii mici, dar şi persoanele vârstnice, după cum spune Sabina Suhan, medic specialist în boli infecţioase: ”Întâlnim aceste viroze la toate categoriile de vârstă, dar cei mai afectaţi rămân copiii foarte mici şi vârstnicii cu multe alte probleme de sănătate. Pacienţii sunt îndrumaţi către medicul de familie. Dacă simptomatologia se agravează după două-trei zile de tratament simptomatic, atunci se face recomandarea ca aceştia să se prezintă la medic sau la spital.

În cazul copiilor, cele mai multe cazuri sunt bronşiolitele provocate de virusul respirator sinciţial, ale căror simptome sunt tuse foarte frecventă, febră şi stare generală alterată.

Cea mai eficientă metodă de prevenire este imunizarea antigripală și împotriva virusului respirator sinciţial la copii.Medicii recomandă evitarea aglomeraţiei, respectarea regulilor de igienă, dar şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume. 

Cât durează manifestările clinice în caz de bronșiolită VSR la bebeluși

Bebelușul are o tuse care nu trece? Medicul pediatru Mihai Craiu atenționează că-n caz de bronșiolită VSR, aceasta durează chiar și două săptămâni, inclusiv în cazurile ușoare. 

Citește continuarea aici

”Dacă un copil are trei sau mai multe bronșiolite, are altă boală!”

”Un copil care are 3 sau mai multe "bronșiolite" de fapt are ALTĂ boală.

Aceasta se numește "wheezing recurent" și reprezintă ... o familie întreagă de boli.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel