Sunt delicioase nu numai în combinație cu salata verde, ci și cu un praf de sare, se găsesc în toate pieţele la preţuri rezonabile și are nenumărate proprietăți terapeutice, pentru care ar trebui consumate în fiecare primăvară cu cea mai mare plăcere.
Ridichiile roșii, bogate în acid ascorbic (vitamina C, 100 de grame de ridichi asigurand un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic (6%) şi potasiu (5%), şi cu un conţinut mediu de vitamina B6, riboflavină, magneziu, cupru , zinc, fier şi calciu, sunt benefice atât pentru sănătate, cât şi pentru siluetă, scrie click.ro.
Utile în tratarea bolilor de plămâni, de ficat şi de bilă, în prevenirea astmului şi a bronşitei, ridichiile roșii sprijină și sistemul circulator şi sănătatea inimii, echilibrează sistemul imunitar şi luptă contra migrenelor.
În același timp, și energizante, sucul proaspăt obţinut din ridichiile roșii, consumat timp de o săptămână câte două pahare - unul dimineaţa, altul seara, înainte de culcare, este un remediu excelent pentru infecţiile urinare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News