Influencerii în alimentaţie ne spun ce trebuie să mâncăm, dar şi de ce alimente ar trebui să stăm departe. Cu toate acestea, înainte de a avea încredere în recomandările lor trebuie să ştii anumite lucruri.
În alimentație și nutriție, există, de asemenea influenceri. Sunt pasionați de mâncare şi promovează un stil de viață și obiceiuri alimentare presupuse sănătoase. Dar nu tot ce pare sănătos chiar este. Există produse care nu sunt întotdeauna benefice pentru organismul nostru, care ne pot îndepărta de o dietă echilibrată sau ale căror presupuse beneficii nu sunt susținute de știință. Și, deși legea impune identificarea clară a mesajelor comerciale (opțiunea obișnuită este adăugarea hashtag-ului #ad sau #publicity), în practică mulți nu o fac. De multe ori, strategiile de vânzare prevalează asupra difuzării mesajelor cu adevărat utile.
Unii specialiști nu se căsătoresc cu semnăturile, iar termenul influencer „scârțâie", chiar pare „superficial", așa că preferă să se diferențieze și să se numească diseminatori.
"Oricine pare să știe despre alimente și nutriție. Uneori, ei exprimă opinii fără să se bazeze pe date riguroase, iar nutriția este o știință", spune tehnologul alimentar Beatriz Robles, potrivit consummer.es.
Rigurozitatea este cerința esențială a unui bun diseminator. Trebuie să aibă pregătire specifică și să arate abilități de comunicare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu