Influencerii de pe TikTok vor fi plătiți de guvernul britanic pentru a-i îndemna pe migranți să nu traverseze Canalul Mânecii

FOTO: Freepik @luisanm
FOTO: Freepik @luisanm

În ultimii trei ani, Ministerul de Interne britanic a derulat campanii de descurajare a migrației ilegale.

În ultimii trei ani, Ministerul de Interne britanic a derulat campanii de descurajare a migrației ilegale în Albania, Franța și Belgia, dar acum, ministrul James Cleverly a aprobat o extindere în mai multe țări noi.

Campaniile publicitare de masă vor avea loc în Albania, Irak, Egipt și Vietnam, urmând să fie introduse și în Turcia și India, potrivit unor documente preliminare consultate de The Times.

O listă scurtă de influenceri întocmită în Albania ar include un rapper, doi comedianți, bloggeri de lifestyle, personalități TV și un scriitor de călătorii, care au fost aleși pentru capacitatea lor de a atrage tinerii.

Ziarul a afirmat că Ministerul de Interne a avut un buget de aproximativ 30.000 de lire sterline pentru a plăti influencerii albanezi - care ar fi limitat la 5.000 de lire sterline de persoană.

Un buget de 15.000 de lire sterline a fost stabilit pentru a plăti influencerii din Egipt și Vietnam, a precizat The Times, adăugând că bugetul pentru influencerii turci, irakieni și indieni nu a fost încă stabilit, dar un total de 576.500 de lire sterline a fost aprobat pentru cele cinci țări.

"Nu ne cerem scuze pentru a folosi toate mijloacele necesare pentru a opri bărcile și a salva vieți"

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat pentru Sky News: "Contrabandiștii de persoane folosesc frecvent rețelele de socializare pentru a colporta minciuni și a-și promova activitățile criminale și este vital să folosim aceleași platforme pentru a informa migranții despre adevărurile legate de traversarea Canalului Mânecii și venirea ilegală în Marea Britanie".

"Acțiunile necruțătoare pe care le-am întreprins au redus cu 36% numărul de traversări anul trecut, care a cunoscut condiții meteorologice similare cu cele din 2022", a mai completat acesta.

"Nu ne cerem scuze pentru a folosi toate mijloacele necesare pentru a opri bărcile și a salva vieți", a spus purtătorul de cuvânt.

Aproape 116.000 de persoane au intrat în Marea Britanie prin călătoria pe Canalul Mânecii cu ambarcațiuni mici începând din 2018, potrivit datelor Ministerului de Interne.

Peste 1.600 de migranți au făcut această traversare până în prezent în acest an, iar documente divulgate de Border Force sugerează că numărul acestora ar putea crește la aproximativ 35.000 în 2024, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel