Cele mai iubite dulciuri de Crăciun pot deveni un adevărat pericol pentru sănătate. La ce trebuie să fie atenți românii când consumă bomboane pentru pom!
InfoCons a realizat un studiu comparativ pentru produsele tip bomboane de Crăciun cu ciocolată. În acest studiu, au fost analizate 26 produse diferite.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari, valorile găsite au fost între 1 și 3 aditivi alimentari.
E 476 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator, obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin. Se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată, în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41% grăsime şi în sosuri pentru salate.
E 1103 – Aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi agent de legare. Este o enzimă care produce descompunerea zahărului (sucrozei) în fructoză şi glucoză, de obicei sub formă de sirop de zahăr invertit. În mod natural, invertaza este sintetizată de albine, care o folosesc pentru a produce mierea din nectar. Pentru uz alimentar, invertaza se obţine din drojdie. Se utilizează în unele produse fine de ciocolată, cât şi în unele produse fine de cofetărie sau patiserie, conform cantităţilor prevăzute de reţete.
E 202 – Sorbatul de potasiu sau E202 este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice, fiind sarea de potasiu a acidului sorbic E 200.
Din punctul de vedere al zaharurilor din glucide, produsele au înregistrat cantități până la 70.3g per 100g .
Valoarea energetică de kcal/100g ajunge până la 590 kcal.
Este foarte important să știm ce cumpărăm și ce anume conține. Toate produsele studiate au în compoziția lor alergeni precum: urme de arahide, nuci, gluten, lecitină și făină de soia, lapte praf degresat, gluten, zer, grâu, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, fistic și semințe de susan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News