Unul dintre cele mai banale dulciuri, cornul cu ciocolată, îi poate face pe copii dependenți de alcool.
Un delicios croissant cu ciocolată poate fi extrem de periculos pentru copii, pentru că, fără excepţie, cele mai cunoscute şi vândute cornuri cu ciocolată conţin alcool etilic, informează România TV, srie rtv.net.
Ceea ce mulţi consumatori poate că nu ştiu, este că alcoolul, în combinaţie cu zaharurile şi cu proteinele, are efecte şi mai toxice asupra ficatului copilului. Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a explicat că această combinaţie are efectul unei beţii asupra copilului.
"Gama produselor alimentare care conţin alcool este foarte mare, din păcate. Ficatul copiilor este imatur din punct de vedere chimic, el procesează extrem de greu alcoolul, pentru că prima fază de procesare a alcoolului este în hepatocit, în celulele ficatului. Acolo se face trecerea alcoolului dintr-o formă mai puţin toxică, aşa cum este când îl ingerăm, într-o formă extrem de toxică, care se cheamă acetaldehida. Această acetaldehidă, dacă nu poate fi procesată imediat de către ficat, trece în sânge şi ajunge la creier. Copiii au o toleranţă foarte mică la alcoolul etilic şi, în felul acesta, creierul lor este intoxicat şi în timp se poate instala această adicţie, un fel de dependenţă", a declarat Gheorghe Mencinicopschi la România TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu