EXCLUSIV  Informația total greșită care circulă despre polistiren. Expertul care a ars ”nu știu câte tipuri de polistiren” spulberă totul: Diferența față de vata minerală

Polistirenul este folosit în termoizolare, fie la case, fie la blocuri. Despre placarea cu polistiren circulă multe zvonuri, cele mai multe fără temei. 

Emilia-Cerna Mladin, preşedintele Asociaţiei Auditorilor Energetici din Romånia (AAER), a vorbit, în cadrul emisiunii DCNews, despre anveloparea cu polistiren. ”Este un material mai ieftin, avem o oarecare îngrijorare legată de durata de viață, dar până acum nu s-au ivit probleme” spune Emilia-Cerna Mladin. 

La remarca jurnalistului Val Vâlcu cu referire la incendii, foarte des vehiculându-se în spațiul public informația că anveloparea cu polistiren a blocurilor favorizează propagarea rapidă a flăcărilor în cazul unui incendiu, făcându-l devastator, președintele AAER a răspuns: ”Polistirenul nu arde, este o informație greșită care se propagă. Dacă pui scârțâietoarea aceea în flacără, se topește, arde. Ai îndepărtat flacăra, s-a îndepărtat și arderea. Am făcut probe pe nu știu câte tipuri de polistiren. Acum nu se fabrică decât acest polistiren ignifugat. Țineți scârțâietoarea în flacără și vedeți că ea se topește, luați flacăra și veți vedea că ea nu continuă să ardă”. 

”Alta este problema: polistirenul în flacără arde spre deosebire de vata minerală, care, dacă ajunge flacăra la vata minerală, ea nu arde, ea stopează flacăra. Polistirenul nu stopează flacăra” spune Emilia-Cerna Mladin, care subliniază că acum este obligatoriu ca vata minerală să fie pusă pe toate centurile chiar dacă termoizolarea se face cu polistiren: ”În caz de incendiu la un etaj să nu se propage la etajele superioare- pentru că flacăra se duce de obicei în sus, nu în jos”. 

Citește și: EXCLUSIV  Termopanele blochează schimbul de aer interior - exterior: Exces de umiditate. Soluția care s-a găsit: Ne-am întors la geamurile bunicii

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel