Infotrafic 8 aprilie 2023: Accidente grave în România. Ultimele informații

Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels
Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels

Mai multe accidente s-au produs astăzi în România. 

Accident spre Constanța. Femeie rănită

O maşină condusă de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Bucureşti, a acroşat sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 08,00, un parapet median de pe Autostrada A2, la km 138, sensul de mers spre Constanţa, în urma accidentului o femeie din autoturism fiind rănită.

Potrivit unui comunicat ISU Bucureşti-Ilfov, în maşină se aflau cinci persoane (patru adulţi şi un minor de 7 ani), iar în urma accidentului a fost rănită o femeie de 35 de ani, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Două echipaje operative din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD la locul accidentului.

Pompierii militari au mai asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul accidentului, precum şi sablarea carosabilului.

Accident pe A1, între șase mașini

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost preluat de o unitate de terapie intensivă mobile şi transportat la un spital din Bucureşti, în urma producerii unui accident rutier pe A1, Bucureşti-Piteşti, în zona localităţii Ciorogârla.

În accident au fost implicate patru autoturisme şi două autoutilitare de transport marfă.

”ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pe A1 Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 14, pe sensul de mers spre Capitală, în zona localităţii Ciorogârla, în urma unui accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme şi două autoutilitare de transport marfă. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, cu o unitate de terapie intensivă mobilă (UTIM), o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare şi două ambulanţe SMURD. Unul dintre şoferi, respectiv un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost găsit blocat în maşină, fiind ajutat de pompieri să iasă în siguranţă. Acesta era conştient şi cooperant, fiind preluat de UTIM şi transportat la un spital din Capitală", a precizat ISU Giurgiu într-un comunicat de presă.

Potrivit salvatorilor, alte şase persoane care se aflau în maşinile implicate în accident nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, iar cazul a rămas în atenţia Poliţiei pentru cercetări.

Motociclist mort în Capitală, vineri seară

Un grav accident auto a avut loc vineri noaptea în Capitală, în urma căruia un motociclist a decedat după ce a intrat în coliziune cu o maşină condusă de o fata de 19 ani.

"La data de 7 aprilie, în jurul orei 22:10, prin intermediul SNUAU 112, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la un accident de circulaţie care a avut loc pe str. Postăvarului. Din informaţiile preliminare, conducătorul unei motociclete, un bărbat în vârstă de 49 de ani, care circula pe str. Postăvarului, dinspre Bd. Nicolae Grigorescu către Bd. 1 Decembrie 1918, ajuns în dreptul imobilului cu nr. 24, a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de către o tânără în vârstă de 19 ani, care se deplasa pe aceeaşi arteră de circulaţie din sens opus. În urma accidentului de circulaţie a rezultat decesul conducătorului de motocicletă, după ce în prealabil au fost efectuate manevre de resuscitare", a anunţat Brigada Rutieră.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero.

Se efectuează cercetari în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul de circulaţie. 

Un mort și un rănit grav pe DN13

O persoană şi-a pierdut viaţa şi una a fost grav rănită, sâmbătă, în urma coliziunii dintre un microbuz şi un autotren pe DN 13, în comuna Saschiz, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Horea" al judeţului Mureş. 

"În urma unui apel primit prin DIAU 112, am fost solicitaţi să intervenim în jurul orei 4:30 la un accident rutier petrecut în localitatea Saschiz. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de Terapie Intensivă Mobilă şi un echipaj medical SAJ. Sosite la faţa locului, echipajele au constatat faptul că accidentul s-a produs între un autotren ce transporta celuloză în care se aflau două persoane, răsturnat pe carosabil, şi un microbuz în care se afla o singură persoană, pentru care a fost necesară intervenţia imediată a echipajului de descarcerare. Victima, de sex masculin, inconştientă, a fost extrasă în cel mai scurt timp dintre fiarele contorsionate, însă din nefericire prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, fiind declarată decedată de medicul prezent la faţa locului", a precizat ISU Mureş.

Una dintre victime, o femeie aflată în cabina autotrenului la momentul producerii accidentului, care prezenta leziuni grave, a fost preluată de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi transportată de urgenţă la UPU Târgu Mureş.

ISU Mureş a precizat că şoferul autotrenului nu a suferit leziuni majore şi a fost asistat medical la faţa locului de echipajul SMURD B2.

535 de permise de conducere, reținute în ultimele 24 de ore

Poliţiştii rutieri au reţinut, în ultimele 24 de ore, 535 permise de conducere, dintre care 42 pentru consum de alcool şi 5 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, a anunţat sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne.

Conform unui comunicat al MAI, poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

În urma acţiunilor din teren, au fost retrase 260 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 535 de permise de conducere, dintre care 42 pentru consum de alcool şi 5 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.934 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,7 milioane de lei.

Tot vineri, pompierii au desfăşurat 158 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 26 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 516 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 449.500 de lei, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel