Iată o rețetă ușor de făcut de înghețată de casă.
300 grame de afine
200 grame mascarpone
200 grame frișcă grasă
100 grame zahăr
Afinele se clătesc cu jet de apă și se lasă la scurs într-o sită. Se pasează în blender, până se obține o pastă omogenă.
Brânza mascarpone, smântâna și zahărul se amestecă până la omogenizare, iar peste această compoziție se adaugă afinele pasate.
Amestecul obținut se pune într-o caserolă și se lasă la congelator, pentru aproximativ două ore, cu mențiunea ca la fiecare jumătate de oră să scoateți vasul și să mai mixați pentru câteva minute.
După acest timp veți obține o înghețată cremoasă, fără așchii de gheață.
În cazul în care îndrăgiți și alte fructe de pădure puteți să le puneți și pe acestea pe lângă afine și astfel veți realiza o înghețată cu un plus de aromă și de antioxidanți. Având în vedere faptul că această înghețată se face cu grăsimi este indicat să țineți cont de acest lucru dacă urmați o dietă cu un aport caloric redus.
Înghețata de casă are un termen de valabilitate mai mic decât cea cumpărată, deoarece nu folosiți conservanți și potențiatori de aromă.
Din acest motiv, înghețata de casă începe să își schimbe gustul, uneori chiar și textura, dacă nu este consumată în maximum șapte zile de la preparare.
Dacă aveți copii și vreți să le fie mai ușor să o consume este recomandat să puneți înghețata în recipiente cu băț.
Poftă bună!
Citește și: Plăcintă de mere cu aluat turnat, ca-n Ardeal. Rețeta din moși strămoși
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News