Înghețată de cacao după o rețetă veche

Poți prepara la tine acasă înghețată de cacao.

Ingrediente pentru înghețată 

30 g de pudră de cacao  

100 g de zahăr 

60 ml de apă 

un vârf de cuțit de sare 

470 g de smântână 

500 ml de lapte 

2 gălbenușuri 

1 linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare

Combină apa, cacao, zahărul și sarea într-o tigaie. Lasă compoziția să ajungă în punctul de fierbere și mai ține-o pe foc timp de două minute. Adaugă ulterior laptele și smântâna, după care amestecă totul bine. Ține mixul pe foc până când încep să se formeze bule pe marginea vasului. După ia o parte din compoziția de pe foc pe care o pui peste gălbenușuri. Bate-le ușor, apoi toarnă totul în tigaia de pe foc.

Lasă preparatul pe foc mediu, amestecând ocazional, până când ajunge la temperatură de 80 de grade.

Lasă compoziția pentru înghețata de cacao să se răcească peste noapte. Prepararea ei va continua dimineața. Mai departe, vei avea nevoie de o mașină de făcut înghețată, notează divahair.ro. Urmează intrucțiunile recomandate pentru fiecare aparat în parte. Servește înghețata în boluri, cupe ori pahare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel