Este sezonul înghețatei, un desert răcoritor, perfect pentru zilele toride de vară.
Publicitate
Ingrediente: înghețată de casă cu ciocolată, 500 ml frișcă LaDorna (nu este îndulcită), 200 g ciocolată Milka cu lapte, o lingură cacao neagră, 80 g zahăr + 3 linguri, 4 gălbenușuri, 30 g unt, un vârf cuțit sare
Mod de preparare
Într-o cratiță cu fund dublu pune gălbenușurile, cele 80 g zahăr, sarea și untul.
Pune cratița la foc mic și amestecă continuu, până când se diluează zahărul.
Grijă mare la amestecat, focul la mic și să nu lași să se prindă amestecul!
Oprește focul și-n amestecul fierbinte adaugă cacao. Omogenizează amestecând rapid. Imediat pune și ciocolata tocată/ruptă și amestecă până când se topește și se omogenizează în restul compoziției.
Pune 50 ml frișcă și amestecă. Compoziția se va subția ușor.
Restul de frișcă o mixezi împreună cu cele 3 linguri de zahăr rămase. Inițial mixezi la cea mai mică viteză, pentru un minut, apoi mărești puterea și mixezi până când se leagă și devine fermă. Adaugă amestecul de ciocolată răcit complet, în 3 etape, mixând după fiecare etapă, scrie retetepapabun.ro.
După ce ai omogenizat cele două compoziții, pregătește o caserolă cu capac, toarnă crema pentru înghețată, pune capac și bag-o la congelator peste noapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu