Înghețată de casă din doar 3 ingrediente. Rețeta rapidă și economică

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să te bucuri de gustul înghețatei de casă, îți propunem două variante răcoroase și economice. AI nevoie doar de trei ingrediente, în fiecare caz.

Înghețată cu cafea

Ingrediente

- 200 ml de smântână pentru frișcă de cel puțin 33%;

- 116 g de lapte condensat;

- 1.5 linguri de cafea solubilă.

Cum se prepară

Mixați toate ingredientele până veți obține o compoziție pufoasă și cremoasă.Turnați-o într-un vas, pe care trebuie să-l acoperiți cu folie alimentară și să-l puneți la congelator pentru 6-12 ore, potrivit retete-usoare.info.

Înainte de a începe prepararea înghețatei, răciți bine smântâna pentru frișcă, telul mixerului și vasul, în care veți mixa ingredientele. Astfel procesul de mixare va fi mai rapid și mai simplu.

Vezi și: Cum faci un frappé cu înghețată. Cea mai bună rețetă

Prăjitura Lămâița. Rețeta delicioasă cu parfum de copilărie

Combinați smântâna pentru frișcă și laptele condensat, iar apoi adăugați cafeaua solubilă. Evident, puteți înlocui cafeaua cu alte adaosuri: vanilie, o lingură de lichior sau câteva picături de esențe aromatice alimentare. Începeți mixarea. Când smântâna va începe să se îngroașe, puteți mări viteza mixerului la maxim, însă aveți grijă să nu o transformați în unt. Compoziția pe care o veți obține trebuie să aibă consistența înghețatei topite: lichidă, dar foarte aerată și cremoasă.

Turnați compoziția obținută într-un vas potrivit pentru congelare și acoperiți-o cu folie alimentară. Puneți vasul în congelator pentru 6-12 ore.

Înghețată cu lămâie

Ingrediente

- aproximativ 2 pahare de lapte condensat (500 ml);

- ½ pahar de smântână grasă (125 ml);

- o lămâie medie, tăiată felii (fără sâmburi).

Vezi și: Înghețată de casă. Top 3 rețete gustoase și răcoritoare

Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. Este de nerefuzat!

Cum se prepară

Mixați toate ingredientele cu ajutorul unui blender, până veți obține o compoziție omogenă (lămâia se mărunțește cel mai greu, însă nici acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de 30 secunde, dacă o veți tăia în prealabil în felii subțiri). Turnați compoziția obținută într-un vas și uniformizați-i suprafața cu ajutorul unei linguri sau spatule. Puneți vasul la congelator peste noapte.

Vezi și: Prăjitura Boema. Desertul special din vremea comunismului. Cum se prepară

Prăjitură cu whisky și ciocolată, rețetă. Desert de senzație!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel