Dacă vrei să te bucuri de gustul înghețatei de casă, îți propunem două variante răcoroase și economice. AI nevoie doar de trei ingrediente, în fiecare caz.
Ingrediente
- 200 ml de smântână pentru frișcă de cel puțin 33%;
- 116 g de lapte condensat;
- 1.5 linguri de cafea solubilă.
Cum se prepară
Mixați toate ingredientele până veți obține o compoziție pufoasă și cremoasă.Turnați-o într-un vas, pe care trebuie să-l acoperiți cu folie alimentară și să-l puneți la congelator pentru 6-12 ore, potrivit retete-usoare.info.
Înainte de a începe prepararea înghețatei, răciți bine smântâna pentru frișcă, telul mixerului și vasul, în care veți mixa ingredientele. Astfel procesul de mixare va fi mai rapid și mai simplu.
Vezi și: Cum faci un frappé cu înghețată. Cea mai bună rețetă
Prăjitura Lămâița. Rețeta delicioasă cu parfum de copilărie
Combinați smântâna pentru frișcă și laptele condensat, iar apoi adăugați cafeaua solubilă. Evident, puteți înlocui cafeaua cu alte adaosuri: vanilie, o lingură de lichior sau câteva picături de esențe aromatice alimentare. Începeți mixarea. Când smântâna va începe să se îngroașe, puteți mări viteza mixerului la maxim, însă aveți grijă să nu o transformați în unt. Compoziția pe care o veți obține trebuie să aibă consistența înghețatei topite: lichidă, dar foarte aerată și cremoasă.
Turnați compoziția obținută într-un vas potrivit pentru congelare și acoperiți-o cu folie alimentară. Puneți vasul în congelator pentru 6-12 ore.
Ingrediente
- aproximativ 2 pahare de lapte condensat (500 ml);
- ½ pahar de smântână grasă (125 ml);
- o lămâie medie, tăiată felii (fără sâmburi).
Vezi și: Înghețată de casă. Top 3 rețete gustoase și răcoritoare
Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. Este de nerefuzat!
Cum se prepară
Mixați toate ingredientele cu ajutorul unui blender, până veți obține o compoziție omogenă (lămâia se mărunțește cel mai greu, însă nici acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de 30 secunde, dacă o veți tăia în prealabil în felii subțiri). Turnați compoziția obținută într-un vas și uniformizați-i suprafața cu ajutorul unei linguri sau spatule. Puneți vasul la congelator peste noapte.
Vezi și: Prăjitura Boema. Desertul special din vremea comunismului. Cum se prepară
Prăjitură cu whisky și ciocolată, rețetă. Desert de senzație!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu