Înghețată de casa dintr-un singur ingredient: fără zahăr adăugat, lactoză și gluten

Înghețată de casa dintr-un singur ingredient - fără zahăr adăugat, lactoză și gluten. Sursa - Pexels
Înghețată de casa dintr-un singur ingredient - fără zahăr adăugat, lactoză și gluten. Sursa - Pexels

Este foarte dificil să renunți la o cupă de înghețată mai ales în aceste zile toride de vară. Cine poate rezista să nu guste o înghețată, chiar dacă acest desert delicios, bogat în zahăr, lapte și grăsimi ne poate afecta dieta.  

 

Dar există o alternativă sănătoasă a acestui desert, care este absolut delicioasă și dietetică!  Bananele pot fi o înghețată delicioasă, cremoasă și bogată în vitamine. Fără zahăr adăugat, lactate și gluten, total vegan! Și cea mai pretențioasă persoană va fi mulțumită. 


Spaghete din dovlecei cu pui și sos de roşii: o rețetă neobișnuită și delicioasă

Cu această rețetă îi veți cuceri pe membrii familiei, dar și pe prieteni. Desertul oferă un complex de minerale și vitamine, dar și satisface pofta de ceva dulce. Azi vă învățăm cum să preparați înghețată de casă, pe bază de un singur ingredient , fără adaos de grăsimi, lactoză sau îndulcitori. Nu aveți un aparat de înghețată? Nu este nevoie! Pur și simplu porniți robotul de bucătărie. Bucurați-vă de această rețetă sănătoasă de desert -  înghețată cu banane.

Înghețată de casă. Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă veți avea nevoie doar de: 3 banane foarte coapte!  Asigurați-vă că bananele au pete maronii pe piele, aceasta însemnând că sunt suficient de dulci și nu va fi nevoie să mai adăugați alte ingrediente.

Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă

Tăiați bananele bucăți nu prea subțiri, transferați-le într-un recipient și puneți-le în congelator cel puțin 4 ore, de preferință pentru o noapte întreagă.

Mere la cuptor, umplute cu bezea. Un desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni

După ce timpul a expirat, scoateți bananele din congelator, luați un robot de bucătărie și puneți bananele în cuvă. Amestecați ajustând viteza până când obțineți o consistență cremoasă. La final veți obține o înghețată adevărată.

Negresă cu cireșe și migdale: un desert delicios, fără coacere, gata în 10 minute

Puteți adăuga și alte ingrediente la alegere, cum ar fi untul de arahide sau de ciocolată, miere, chipsuri de ciocolată, scorțișoară, pudră de cacao,  câteva nuci, caramel, zahăr pudră, sirop de arțar,  sau scorțișoară. Înghețată este naturală, delicioasă și sănătoasă!  Desertul tău proaspăt și gustos este gata să fie servit și să-ți satisfacă pofta de dulce. Poftă bună! 

BONUS. Desertul care are zero calorii. Se prepară din două ingrediente și arată ca o picătură de apă

Desertul care arată precum o picătură de apă poate fi consumat de cei care țin la siluetă.  Acest desert conţine zero calorii şi este inspirat dintr-o reţetă a bucătarului japonez Mizu Shingen Mochi.

Se prepară din două ingrediente: apă şi agar, o substanţă extrasă din alge care transformă lichidele în gelatină. Prăjitura poate fi feliată perfect, însă gustul ei este similar cu cel al apei. Acest desert răcoritor vă va oferi o senzaţie blândă şi proaspătă.

Pentru acest desert aveți nevoie de:

300 ml apă minerală,

1 linguriță agar.

Ceai din codițe de cireșe: medicamentul bunicii, pe care trebuie să-l încerci dacă ai aceste probleme de sănătate

Pentru decor:

2 linguri de făină de soia,

2 linguri sirop de zahăr.

Cum se prepară desertul care are zero calorii 

Se fierbe apa într-o cratiță și se adaugă treptat gelatina agar. Se amestecă cu bine, astfel încât să nu se formeze bulgări. Reduceți focul și fierbeți timp de trei minute la foc mic.

Chiftele cu vinete și ricotta: crocante pe exterior și suculente pe interior. Copiii vor cere o porție în plus

Luați un bol mic și turnați în el amestecul, care trebuie răcit bine, apoi pus la frigider. După aproximativ trei ore, consistența lui este similară cu gelatina.

Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă

Chiar înainte de servire, prăjiți făina de soia într-o tigaie până când devine aurie, dar fără a adăuga ulei. Acum întoarceți tortul picătură de ploaie pe o farfurie plată și decorați-l cu făina de soia prăjită și siropul de zahăr. Asta e totul! Apropo, tortul ar trebui să fie mâncat într-o jumătate de oră, altfel se va topi.

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Sunt crocante și suculente. O rețetă perfectă pentru o cină cu familia

Dar, strict vorbind, tortul are câteva calorii de oferit. Amestecul de apă și agar este practic lipsit de calorii, dar făina de soia și siropul de zahăr nu sunt în totalitate lipsite de calorii. În funcție de tipul de făină de soia, două linguri ar avea în jur de 80 de calorii. Siropul de zahăr adaugă și el cam 30 de calorii desertului. De aceea, puteți renunța la ele și veți avea atunci un desert fabulos cu ZERO calorii. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel